Cele mai Bune Camere de Supraveghere – Ghid Alegere Sistem Supraveghere Bun
Pe aceasta pagina, te vom ajuta sa-ti alegi cel mai bun sistem de monitorizare video, compus din cele mai bune camere de supraveghere!
Era digitala a atras dupa sine sute de inovatii in aproape toate domeniile in care activeazas oamenii.
Din fericire, unul dintre acele domenii este si siguranta publica sau personala, astfel incat in ziua de azi, ne putem simti in siguranta in aproape orice loc.
Asta, in mare parte, datorita camerelor de supraveghere care ne pot asigura dovezile necesare pentru a ni se face dreptate daca ni se intampla ceva.
Daca ai orice fel de afacere, cum ar fi un magazin, sau pur si simplu simti nevoia unui plus de siguranta in propria casa, iti poti achizitiona propriile camere de supraveghere bune.
Exista zeci de optiuni pe piata, iar alegerea poate sa para una dificila. Insa, mai jos vei gasi cei mai importanti factori la care trebuie sa te gandesti, care te vor ajuta in a-ti alege cel mai bun sistem de supraveghere video.
Top 5 Cele mai Bune Camere de Supraveghere
Cel mai bun kit de supraveghere video
Aceasta este recomandarea noastra pentru cel mai bun kit de supraveghere video, de la una dintre firmele de top in domeniul securitatii.
Kitul este alcatuit din 4 camere de supraveghere cu o rezolutie de 5 megapixeli si 20 FPS, cu functia de infrarosu (vedere pe timpul noptii de pana la 20 metri), DVR de 4 canale (pentru fiecare camera), un HDD cu o capacitate de stocare de 1 TB si 40 metri de cablu CCTV.
- Raport pret-calitate excelent;
- Claritate video foarte buna;
- Usor de montat si folosit;
- Aplicatie telefon mobil pentru vizionare camere.
- Nu are functie audio;
- DVR-ul permite doar instalarea a 4 camere.
Cel mai bun sistem de supraveghere video
Acest sistem este varianta premium a celui de mai sus, fiind compus din 6 camere. Calitatea video este usor superioara celui de sus, iar sistemul infrarosu permite vizualizarea nocturna de pana la 40 metri.
De asemenea, DVR-ul acestui sistem de supraveghere permite montarea de pana la 8 camere, oferind optiunea de a-ti achizitiona inca 2 camere video separat daca vei avea nevoie.
- DVR-ul accepta un HDD de pana la 8 TB;
- Claritate video foarte buna;
- Aplicatie telefon mobil;
- Infrarosu de pana la 40 metri.
- Nu are functie audio.
Sistem supraveghere Envio
Sistemul de supraveghere Envio contine un DVR cu 4 canale, 3 dintre ele fiind ocupate de camerele aferente lui, permitand montarea uneia in plus.
In plus, vine cu cablul si mufele necesare instalarii, precum si cu sursa de alimentare si un mouse necesar configurarii DVR-ului.
- Pretul mic;
- Permite montarea celei de-a 4-a camere;
- Aplicatie telefon mobil;
- Rezolutie 5 megapixeli.
- Nu are functie audio.
Sistem bun de supraveghere Wireless
Kitul de supraveghere wireless contine un NVR cu 8 canale (permitand montarea a inca 4 camere video, dupa preferinte), 4 camere si alimentare electrica atat pentru NVR cat si pentru camere.
Acestea se conecteaza la NVR prin wireless, insa au nevoie de priza pentru a putea functiona. Consumul total, fara HDD, este de 24W.
- Sistem wireless, usor de montat, fara cablu necesar catre NVR;
- NVR cu 8 canale;
- Calitate video buna;
- Pret mic.
- Fara functie audio;
- Nu contine HDD, insa poti monta unul de pana la 6 TB.
Cel mai bun kit de supraveghere video
Dahua este de asemenea una dintre cele mai renumite companii din domeniul securitatii.
Kitul lor este compus din 4 camere Full HD (interior sau exterior), DVR cu 6 canale, HDD de 1 TB, mufe, cablu si alimentare.
In plus, contine si un sistem integrate de alarma cu senzor de miscare si telecomanda.
- Calitate foarte buna, inclusiv pe timpul noptii;
- Aplicatie telefon mobil;
- Sistem de alarma si sticker avertizare conform legii;
- Usor de montat.
- Fara functie audio.
Tipuri de Camere de Supraveghere Bune
Tipul de camera de supraveghere este prima mare alegere pe care trebuie sa o faci. Din punct de vedere al modului de functionare, exista:
- Camere de supraveghere analogice. Sunt camerele “clasice”, primele modele aparute pe piata, si reprezinta optiunea cea mai ieftina de sistem de supraveghere pentru care ai putea opta.
- Camere de supraveghere IP. Acestea sunt varianta mai noua si imbunatatita a camerelor analogice, care iti vor face, in schimb, o “gaura” mai marisoara in portofel. Insa, acestea sunt cele mai bune camere de supraveghere.
Ceea ce trebuie sa faci este sa decizi care este raportul calitate-pret optim pentru tine. Pentru ca aceasta decizie sa fie mai clara, camerele de supraveghere mai pot fi impartite in urmatoarele categorii:
- Camere de tip “Bullet” (glont), cea mai compacta optiune. Sunt, in general, perfecte pentru locurile mici, deoarece nu vor fi atat de evidente si deranjante pentru oamenii de acolo, si, in general, sunt foarte sigure, din moment ce manipularea lor de catre un hot este extrem de complicata.
- Camere de tip “Dome” (cupola), de asemenea foarte greu de manipulat, insa din moment ce tind sa iasa in evidenta mai mult decat o camera “Bullet”, sunt recomandate in general pentru vanzari sau alte activitati care au loc in spatii exterioare.
- Camere rotative, care se pot orienta in mai multe directii si chiar pot da zoom pe o anumita imagine in timp real. Ies in evidenta, insa flexibilitatea imaginilor pe care o ofera este perfecta pentru supravegherea zonelor intinse pe arii mari, cum ar fi depozitele sau parcarile.
- Camerele de tip “Box” (cutie), o optiune care ofera o calitate superioara a imaginii la un pret relativ redus. Dezavantajul este ca, daca o persoana rau intentionata reuseste sa ajunga la camera, o poate manipula destul de usor, asadar ar trebui instalate pe un tavan sau un perete foarte inalt.
Rezolutia si Calitatea unui Sistem de Supraveghere Bun
Rezolutia sau calitatea imaginilor obtinute prin inregistrare ar trebui, de asemenea, sa reprezinte un factor important in decizia pe care o iei.
Dupa cum am mentionat deja, daca ai nevoie de imagini cat mai clare, ar trebui sa optezi pentru un sistem de supraveghere IP, insa daca nu esti atat de focusat pe claritate extrema, optiunea unui sistem de supraveghere analogic este mai potrivita pentru tine.
In ceea ce priveste rezolutiile pentru care poti opta, acestea sunt, in ordinea crescatoare a calitatii:
- CIF;
- Half D1 / 2CIF;
- D1 / 4CIF;
- 960H.
Un detaliu tehnic la care trebuie sa fii atent este FPS-ul camerelor, indiferent de tipul de sistem ales.
FPS, sau frames per second (cadre pe secunda), inseamna, practic, cate imagini va inregistra camera ta intr-o singura secunda.
In general, 12 FPS este cel mai mic numar la care ar trebui sa te gandesti.
Cu cat numarul acesta este mai mare, videoclipurile vor fi de o calitate superioara, fara intreruperi sau momente importante ratate, insa si pretul va creste.
Sistemul de Supraveghere si Conexiunea
DVR sau NVR?, este intrebarea pe care trebuie sa ti-o pui cat mai repede in procesul de alegere. Pentru a te ajuta, iata ce inseamna aceste abrevieri, si care sunt diferentele dintre ele:
- DVR, sau Digital Video Recorder, este aparatul in sine care va realiza de fapt inregistrarile, le va stoca, si le va trimite de la camerele tale spre monitoare. Aceasta este optiunea compatibila cu camerele analogice, care va fi conectata la restul sistemului prin intermediul firelor. Procesul de instalare este mai lung, insa vei fi predispus la pierderi de timp inregistrat doar in cazul unei caderi de curent.
- NVR, sau Network Video Recorder, este exact acelasi lucru ca DVR, insa se conecteaza la restul sistemului fara fire, prin intermediul retelei take WiFi de acasa sau din locul in care vei instala camerele, si este compatibil cu sistemele IP. Compatibilitatea cu sistemele de supraveghere mai avansate si procesul de instalare mult mai simplu sunt avantaje, insa esti predispus la riscuri de pierdere a timpului inregistrat si in cazul in care apare vreo problema cu reteaua, in plus fata de posibilele caderi de curent.
Dimensiunea unui Sistem de Supraveghere Bun
Marimea intregului sistem trebuie mereu luata in considerare. Din acest punct de vedere, trebuie sa te gandesti, in cea mai mare parte, la doua mari intrebari:
- Cate camere de supraveghere vei instala? Acest aspect este important mai ales in cazul in care optezi pentru un sistem analogic, cu DVR, din moment ce DVR-ul va avea un numar fix de porturi pentru camere si nu vei putea depasi acel numar (care este, de obicei, de 4, 8, 16 sau 32). Un sistem IP iti ofera mai multa flexibilitate din acest punct de vedere, in schimb, in acel caz, tot trebuie sa tii cont de cat de puternica este reteaua ta de internet. Daca instalezi prea multe camere iar reteaua nu poate face fata, calitatea va fi scazuta oricum.
- Cate monitoare vei include in sistem? Din nou, in cazul DVR, va exista un numar maxim de monitoare pe care le vei putea atasa sistemului, asadar este o alegere care trebuie clar facuta din timp. In cazul sistemelor IP, se aplica si pentru monitoare aceleasi consideratii ca si pentru numarul de camere!
Stocarea Video a Camerelor de Supraveghere
Modalitatile de stocare ale inregistrarilor sunt de o importanta foarte mare.
In general, atat in cazul sistemelor analogice, cat si al celor IP, cand spatiul intern de stocare se epuizeaza, cele mai vechi inregistrari sunt inlocuite cu altele noi, astfel incat sistemele pot functiona si luni intregi fara ca tu sa iti faci vreo grija.
Daca, totusi, ai vrea sa pastrezi absolut toate inregistrarile, asigura-te ca optezi pentru un sistem care iti permite exportarea lor pe un stick, un hard drive, sau intr-un cloud.
In acest sens, daca optezi pentru un DVR sau NVR, asigura-te ca ii cumperi si un HDD de 1 TB. Sau, daca acesta permite, poate unul mai mare (sau mai mic, in functie de compatibilitate).
Functii Camere de Supraveghere Bune
Alte caracteristici la care ar fi bine sa te gandesti includ, dar nu se limiteaza neaparat la:
- Suportul audio. Daca ai nevoie de inregistrari video-audio, nu doar video, atunci va trebui sa te asiguri ca DVR-ul tau are cel putin un port audio (de obicei, pentru sistemele IP, suportul audio este integrat, insa tot va trebui sa il setezi si sa te asiguri ca functioneaza corespunzator).
- Vederea nocturna este un alt detaliu la care s-ar putea sa fii nevoit sa te gandesti. Nu toata lumea are nevoie de camere cu vedere nocturna, insa este recomandat sa te asiguri ca ale tale au aceasta functionalitate daca sunt amplasate langa o afacere, cum ar fi un magazin, sau chiar in exteriorul propriei case, din moment ce marea majoritate a furturilor au loc noaptea.
- Rata de compresie este un detaliu usor mai tehnic, care poate fi insa explicat in termeni simpli: pe scurt, asigura-te ca sistemul tau poate compresa inregistrarile in fisiere cat mai mici. Astfel, vei maximiza numarul de ore de filmare pe care le poti stoca simultan pana sa epuizezi spatiul de stocare intern.
- Aplicatia camerelor este foarte importanta. Este important ca tu sa-ti poti accesa sistemul de supraveghere atat de pe calculator sau laptop, cat si de pe telefon sau tableta.
- Operarea camerelor este un alt factor extrem de important. Daca vrei sa poti vizualiza inregistrarile si din alta locatie decat cea in care este instalat sistemul de supraveghere (de exemplu, vrei sa vezi ce se intampla in cladirea afacerii tale de acasa), va trebui sa optezi pentru un sistem IP, sau pentru unul analogic conectat la un NDVR, adica un DVR care permite conexiunea la internet (ceea ce inseamna ca, automat, va trebui sa instalezi o retea de internet in locul in care se afla sistemul de supraveghere, daca aceasta nu exista deja). Va trebui sa instalezi, probabil, cateva programe pe calculatorul de acasa, care iti vor permite conectarea la DVR / NVR in timp real, insa de obicei vei gasi toate informatiile necesare pentru a realiza acest lucru singur in manualul de instructiuni al sistemului, sau vei putea cere ajutorul unui expert, in functie de locul din care alegi sa iti cumperi componentele.
Cu toate aceste detalii mai mult sau mai putin tehnice in minte, nu ar trebui sa ai nici o problema in a alege cel mai bun sistem de supraveghere video care se pliaza cel mai bine pe nevoile si preferintele tale.
Astfel, camerele tale de supraveghere nu vor fi deranjante pentru cei din jur, vor realiza inregistrari de o calitate foarte buna in raport cu pretul lor, exact pentru cat timp ai tu nevoie, si te vor “acoperi” in orice situatie, zi si noapte.
Si, poate cel mai important, tinand cont de sfaturile de mai sus, nu vei intampina probleme care ar fi putut fi evitate in ceea ce priveste modalitatile de conexiune dintre camere, DVR / NVR, si monitoarele tale.