Recomandat

Cel mai Bun VPN pentru Netflix si Gaming

Nu mai este niciun secret ca aproape majoritatea platformelor de streaming, precum Netflix sau Amazon Prime, ofera continut diferite in functie de regiunea utilizatorilor.

Desigur, nu este un lucru pe care-l fac din proprie initiativa, ci datorita legilor pentru drepturile de autor puse in aplicare de catre studiourile de filme, in functie de contractele semnate si audientele masurate de acestea.

Cu toate acestea, de multe ori continutul de pe Netflix face inconjorul globului, astfel incat spre exemplu, pe Romania acum putem vedea The Office, care pana acum ceva timp, erau disponibile doar pe Netflix SUA.

Insa, din pacate, nu toate titlurile ajung si la noi, fiind retrase definitiv si complet de pe Netflix odata cu expirarea contractului.

Asadar, ce putem face pentru a putea viziona si noi continutul de pe Netflix destinat americanilor? Solutia este una singura, desigur, neluand in considerare mutatul fizic in Statele Unite ale Americii si anume, folosirea unui VPN pentru Netflix.

Ce este un VPN?

Un VPN este o retea privata prin care puteti accesa internetul in siguranta si in mod anonim. Desigur, nu toti avem nevoie de anonimitate, insa siguranta este foarte importanta.

Ce este un VPN

In ceea ce priveste siguranta insa, fiecare dintre noi are momente in care ar trebui sa foloseasca un VPN atunci cand navigheaza online. Aici nu trebuie sa confundam siguranta cu ilegalitatea, intrucat a te afla in siguranta impotriva hackerilor nu presupune ca ai de gand sa faci ceva ilegal.

Desigur, nu trebuie sa confundam VPN-ul cu antivirusul, intrucat un VPN rar poate proteja impotriva virusilor cibernetici, scopul acestuia fiind doar de a ne ascunde identitatea, pe cand antivirusul are rolul de a ne proteja impotriva fisierelor si site-urilor infectate pe care le accesam.

Pe scurt, VPN-ul poate fi asociat cu „apelarea telefonica cu numar necunoscut”. Numarul in acest caz este adresa IP a calculatorului, telefonului, televizorului, etc., doar ca in loc de numarul necunoscut, IP-ul in timpul folosirii unui VPN este cu totul altul, adica unul de SUA in loc de cel de Romania pe care-l avem.

Acesta este aspectul principal care ne confera anonimitate, atat fata de site-urile pe care le accesam cat si fata de furnizorul de internet (fie cel de acasa, fie cel al datelor mobile). Si, intorcandu-ne la inceput, acesta este si caractestica principala care ne ofera posibilitatea de-a urmari continut de pe Netflix sau Amazon Prime destinat americanilor sau altor tari (in functie de IP-ul pe care-l alegem in VPN).

Pentru ce mi-ar trebui un VPN?

Aceasta este o intrebare buna, intrucat multe persoane considera ca doar cei care vor sa faca ceva ilegal au „nevoie” de VPN. Total gresit! Mai jos, vom enumera cateva dintre lucrurile pe care cu siguranta multi dintre noi le facem sau dorim sa le facem, insa nu sunt posibile fara un VPN, si anume:

  • evident, accesarea continutului blocat de pe platformele de streaming, Netflix, YouTube, Amazon Prime, Hulu, etc.;
  • accesarea anumitor site-uri, forum-uri si platforme disponibile doar anumitor tari (precum anumite ziare online din SUA);
  • anonimitate completa online impotriva site-urilor si platformelor folosite;
  • abilitatea de a avea siguranta deplina cand folosim o retea Wi-Fi publica (hotel, serviciu, restaurant, etc.);
  • munca online – multi angajatori vor fi entuziasmati de un angajat care foloseste un VPN, encriptand automat astfel traficul si datele de la serviciu, nepunand compania pentru care lucreaza in pericol;
  • tot ca munca online, spre exemplu, un web designer / freelancer nu cred ca ar dori ca IP-ul sau personal sa ramana prin toate site-urile la care lucreaza, nestiind directia unde se indreapta acestea pe viitor;
  • optiunea de a accesa orice site doriti, indiferent de tara sau locul unde va aflati (tari cu anumite restrictii, locul de munca cu social media blocate, etc.);
  • gaming pe calculator online, caz in care daca doriti sa jucati pe un server din SUA, puteti avea un ping mai bun conectat la un VPN cu IP de SUA;
  • benficiere de anumite oferte online la diverse produse (inclusiv bilete de avion), care pentru anumite tari pot avea preturi diferite sau oferte mai bune in functie de regiune;
  • descarcarea sau vizionarea continutului online fara probleme, indiferent de platforma aleasa (inclusiv torrenting).

Cum pot folosi un VPN?

In primul rand, trebuie sa mentionam ca VPN-urile sunt de doua feluri (chiar daca doar unul este relevant), si anume: gratuite si contra cost.

Despre cele gratuite nu sunt multe de spus, intrucat nu le recomandam din mai multe motive, si anume:

  • sunt folosite de foarte multe persoane, iar viteza de internet pe care o vom avea este deplorabila;
  • au optiuni foarte putine cu privire la tarile la care ne putem conecta;
  • majoritatea IP-urilor VPN-urilor gratuite au accesul restrictionat la aproape orice site relevant, fiind folosite de multe persoane in scopuri ilicite;
  • nu am auzit de existenta niciunui VPN gratuit prin care putem accesa Netflix, toate fiind complet blocate;
  • IP-urile sunt pe multe liste negre, motiv pentru care nu trebuie sa accesati niciun cont important prin intermediul unui VPN gratuit, altfel riscati suspendarea acestuia din motive de securitate (dand impresia ca a fost compromis).

Pe de cealalta parte, motivele principale pentru care recomandam VPN-urile contra cost sunt:

  • va puteti conecta la orice tara doriti;
  • viteza de internet este aproape la fel cu cea de acasa;
  • puteti urmari continut restrictionat pe Netflix, Amazon Prime, YouTube, etc;
  • ofera anonimitate completa – fiind contra cost, IP-urile sunt schimbate periodic;
  • primiti asistenta din partea companiei pentru orice problema intampinata;
  • puteti opta pentru achizitionarea unui IP dedicat, pe care-l puteti folosi oriunde (inclusiv gaming online), intrucat nimeni altcineva nu va avea acces la el;
  • poate fi folosit pe orice platforma, inclusiv, laptop, telefon mobil, televizor, consola, stick media player, inclusiv pe router, conectand astfel intreaga casa la VPN si anonimizand traficul.

Trecand prin ambele optiune, cu siguranta puteti trage concluzia ca un VPN gratuit are doar dezavantaje, pe cand unul contra cost doar avantaje. Desigur, diferenta cheie ramane faptul ca trebuie platit, insa contrar a ce probabil credeati, pretul este unul foarte mic, undeva la 200 RON pe an, echivalentul in banii nostri.

Care Este Cel Mai Bun VPN pentru Netflix si Gaming?

Intrucat dorim sa scriem doar review-uri sincere la produse, vom recomanda un singur VPN, pe care si noi il folosim. Nu contest faptul ca sunt si alte companii de VPN-uri decente, insa nu imi pot imagina cum pot fi mai bune, flexibile, rapide sau mai ieftine decat TorGuard (cod reducere 50% pe viata – „pretcalitate”).

Cel mai Bun VPN pentru Netflix si Gaming

Ce face ca TorGuard sa fie Cel Mai Bun VPN?

Cu toate ca si noi folosim TorGuard si suntem extrem de multumiti de el, vom incerca sa notam in mod cat mai obiectiv de ce consideram ca este cel mai bun VPN.

In primul rand, este printre cele mai rapide servicii VPN, asadar fie ca descarcati ceva de pe internet sau ca va uitati la un film din spatele VPN-ului TorGuard, nu veti simti nicio diferenta fata de banda de internet de acasa. Acelasi lucru se aplica si in cazul jocurilor online, unde ping-ul sau latency-ul nu vor avea de suferit, TorGuard oferind de asemenea, atat trafic cat si latime de banda in mod nelimitat.

Mai mult de-atat, TorGuard detine si ofera spre utilizare peste 3000 servere in mai mult de 50 tari – toate fiind disponibile clientilor pentru conectare.

Printre cele mai importante avantaje, si un lucru destul de rar pentru alte companii de VPN, TorGuard este disponibil pe orice platforma si sistem de operare, precum iOS, Android, Windows, Mac OS, Linux si chiar pentru Amazon Fire Stick (avand propria aplicatie gratuita in magazinul Amazon).

Din punct de vedere la securitatii, TorGuard este complet anonim, neinregistrand nicio data cu privire la clientii sai – nici date de facturare si nici date de acces sau istoric de navigare online. Voi atasa mai jos, ca exemplu, ultima factura primita de la TorGuard.

Recomandare VPN Anonim
TorGuard nu cere nici macar numele in vederea achizitionarii VPN-ului

Un alt mare avantaj pentru TorGuard este ca permite pana la 8 conexiuni simultane si anume, nu doar ca puteti fi protejat de VPN pe toate accesoriile, dar puteti lasa si un alt prieten sau membru al familei sa-l foloseasca in acelasi timp, fara nicio problema.

Nu in ultimul rand, TorGuard ofera si IP dedicat (chiar gratuit, incepand cu al 2-lea pachet de abonament), care este absolut perfect pentru accesarea continutului altor tari de pe Netflix.

Concluzie

Asadar, dupa analizarea tuturor aspectelor necesare, putem afirma cu tarie ca TorGuard este cel mai bun VPN din punctul nostru de vedere si, de asemenea, si VPN-ul pe care noi il folosim si recomandam.

Mai mult de-atat, TorGuard este si cel mai ieftin VPN, in special ca raport pret calitate. In plus de asta, daca achizitionati un abonament TorGuard folosind link-ul nostru de afiliere, impreuna cu codul nostru de afiliere „pretcalitate„, veti primi un discount permanent de 50% pe toata durata abonamentului / pe viata!

Vrem sa auzim parerea ta!

Lasa un comentariu

PretCalitate.ro
Logo