Recomandat

Top 3 Carti Bune pentru Investitii Financiare

Pentru ca in ultimul timp, investitiile de toate tipurile (inclusiv in panouri fotovoltaice) sunt din ce in ce mai populare si cautate, in special odata cu cresterea inflatiei si marirea preturilor pretutindeni, ne-am decis sa venim in sprijinul cititorilor nostri prin acest articol cu top carti bune pentru investitii financiare, astfel incat sa va puneti la curent cu tot ce trebuie sa stiti si sa va incepeti calatoria spre alfabetizarea si independenta financiara!

Mai mult de-atat, Romania va oferi un mega avantaj in a investi la bursa, prin reducerea impozitului pe profitul obtinut din vanzarea actiunilor de la 10% la 1% pentru detinerile de peste 1 an, respectiv 3% pentru cele de sub 1 an.

Cu alte cuvinte, daca aveti o actiune la o companie, pe care ati cumparat-o cu 100 LEI, si peste 2 ani ea valoreaza 300 LEI, impozitul va fi de 1% din profit, adica 1% din 200 LEI (diferenta dintre pretul curent si pretul de cumparare). In cazul in care o veti vinde mai repede de un an, impozitul pe profit va fi de 3%.

Asadar, sa trecem la subiectul propriu-zis si sa vedem care sunt cele mai bune carti pentru investitii la bursa, crypto, imobiliare sau alte idei de afaceri!

Cele mai Bune Carti pentru Investitii

Intrucat intreg topul este compus integral din carti bune pentru investitii pe care personal le-am citit si recomand, vom trece prin ele in ordinea prin care de asemenea v-as recomanda sa le cititi.

„Banii in Miscare – Prosperitatea in 10 Pasi” de Iancu Guda

Probabil il stiti pe Iancu Guda de la superba emisiune „Banii in Miscare” de pe Digi24, cazul in care, ati fi foarte fericiti sa aflati ca a scris si o carte extraordinara, in care a inclus intreg continutul necesar alfabetizarii financiare si inceputului de drum catre independenta si libertatea financiara.

In acest sens, recomand cartea „Banii in Miscare” ca prima carte buna pentru investitii cu care sa incepeti. In plus, intrucat nu toata lumea are suficient timp de citit, daca considerati ca aveti timp doar de o singura carte si nu stiti pe care sa o alegeti, atunci asigurati-va ca optati pentru „Banii in Miscare”.

Ca un review succint, cartea contine literalmente tot ce trebuie sa stiti despre finante, de la A la Z, tratand pe larg atat investitiile la bursa (cu exemple si recomandari concrete), cat si imobiliarele, crypto, afaceri, start-ups si alte forme de idei pentru venit pasiv.

Cele mai bune carti pentru investitii

Vezi oferta!

In plus, din „Banii in Miscare” veti invata lucruri pe care nimeni nu ne invata, cu atat mai putin sa ne fie predate in scoli, despre asigurari de viata, sanatate, imprumuturi, rate, cand trebuie sa le facem precum si cum este cel mai bine sa le achitam pentru a atenua efectul dobanzilor compuse si multe alte notiuni si informatii pe care orice persoana adulta trebuie sa le cunoasca.

Ba chiar mai mult, Iancu ne ofera si cateva idei extraordinare pentru a ne invata, la randul nostru, copiii despre bani si cum trebuie gestionati, pentru a ne asigura ca averea pe care suntem pe cale de a ne o crea va ramane pe maini bune!

Asadar, fiind o carte de nota 10, recomand „Banii in Miscare – Prosperitatea in 10 Pasi” pentru oricine, chiar si pentru cei care au timp decat de o singura carte, intrucat este intr-adevar cea mai buna carte pentru investitii!

„Tata Bogat, Tata Sarac” de Robert Kiyosaki

Tata bogat, Tata sarac” este de asemenea o carte buna pentru investitii, insa spre deosebire de cea mentionata mai sus, se concentreaza in principal pe notiunile de active si pasive, intrucat odata intelesi acesti doi termeni, identificarea oportunitatilor si-a investiilor bune in viata va fi mult mai usoara.

In acelasi timp, „Tata bogat, Tata sarac” spune si povestea care-i poarta numele, aratand diferentele dintre cele doua perspective, subliniind importanta educatiei financiare in cladirea averii prin investitii precum si imbunatatirea IQ-ului financiar.

Top carti pentru investitii

Vezi oferta!

Daca tot vorbim totusi de Robert Kiyosaki, trebuie sa mentionam si faptul ca acesta a scris mai multe carti bune pentru investitii insa, citind „Tata bogat, Tata sarac” este suficient, intrucat contine cele mai importante informatii pe care acesta le-a avut de oferit, majoritatea titlurilor care au urmat repetand multe dintre aceleasi idei si notiuni.

„Cel mai Bogat Om din Babilon” de George Clason

Cel mai Bogat Om din Babilon” este o carte extraordinar de buna, facandu-si cu usurinta loc si-n topul nostru cu carti bune pentru investitii.

Scrisa sub forma de povestire, lectura scurta de doar 144 pagini este plina de lectii financiare si exemple productive pentru dezvoltare personala aplicabile si-n vremurile noastre, punand enorm accent pe economisitul si investitul a cel putin 10% din toti banii pe care-i primiti.

Carte buna pentru investitii

Vezi oferta!

In final, un alt mare avantaj al acestei carti bune pentru investitii este faptul ca este o lectura usoara, placuta si rapida, putand fi cititia si inteleasa de oricine, inca de la o varsta foarte mica!

Asadar, acesta ar fi recomandarea noastra de top carti bune pentru investitii financiare, carti pe care si noi le-am citit si pe care vi le recomandam cu sinceritate.

Indiferent ca vreti sa incepeti calatoria spre independenta financiara acum sau mai tarziu, cel mai mare favor pe care vi-l puteti face este sa cititi inainte aceste carti (sau cel putin pe prima), pentru a va asigura ca porniti la drum cu toate cunostintele necesare, fiind capabili sa intelegeti in ce investiti, de ce o faceti, cand puteti culege roadele si desigur, cum sa va stapaniti emotiile!

Vrem sa auzim parerea ta!

Lasa un comentariu

PretCalitate.ro
Logo