De ce gadget-uri are nevoie un copil?

Tehnologia a devenit o parte importanta in vietile tuturor. Cei mai mari fani ai tehnologiei sunt, insa, copiii si adolescentii. Daca relatia copiilor cu tehnologia este gestionata corect, aceasta nu are de ce sa reprezinte un pericol. Computerele au schimbat lumea, iar ca parinte, este important sa iti pregatesti copilul pemtru viata de adult, unde tehnologia va juca un rol fundamental. Cand acesta va creste, ii va fi foarte dificil sa isi gaseasca locul in societatea fara sa stie sa manuiasca tot ce este nou in acest domeniu.

In functie de activitatile si varsta copilului tau, poti alege gadget-urile pentru care sa optezi. Pentru copiii cu varste mici, tableta reprezinta cea mai buna varianta pentru ca ei sa invete lucruri noi, sa caute informatii sau chiar sa citeasca.

Primul gadget al copilului

Tableta este un gadget pentru copii, care nu are un meniu in limba romana, prin urmare, ii va ajuta si sa invete limba engleza, doar prin simpla ei utilizare. Exista, de asemenea, o serie de aplicatii gratuite care pot fi instalate si ii pot ajuta sa invetete o limba straina, fie ca vorbim despre engleza, franceza sau spaniola. Desi multe persoane sunt sceptice cu privire la acest aspect, este dovedit faptul ca cei mici prind mult mai usor o limba straina, iar aceste aplicatii ii vor ajuta fie cu diverse exercitii de pronuntie, fie cu reguli gramaticale care le vor imbogati vocabularul.

Tabletele vin la pachet si cu diverse jocuri logice care il vor ajuta pe prichindel sa isi dezvolte gandirea logica. Fie ca sunt jocuri de constructii sau gasirea unor solutii diverse, il vor ajuta sa isi dezvolte atentia si capacitatea de concentrarea asupra unei probleme.

copilul si smartphoneul

Exista o gama larga de tablete pentru copii, incepand cu unitatile concepute special pentru copii, pana la tablete standard, orientate catre adulti, care sunt usor de stapanit pentru orice varsta. Preturile lor sunt extrem de variate, iar de-a lungul timpului au devenit accesibile oricarui buzunar.

Gadget-uri pentru prescolari

La varsta prescolara, copiii pot incepe sa foloseasca calculatorul sau laptopul in adevaratul lui sens. Calculatorul poate fi un sistem de invatare valoros, unde acesta poate gasi o serie de jocuri de creativitate si programe speciale care stimuleaza capacitatea de invatare a literelor, cuvintelor, numerelor, etc. Oricat de multe beneficii educationale ar avea calculatorul, acesta nu trebuie sa inlocuiasca alte activitati interactive din viata copilului!

Pentru varsta prescolara, copilul trebuie sa petreaca mai putin de o ora in fata calculatorului sau al laptopului, pentru a invata ce inseamna limita de timp, dar si pentru a evita ulterioara dorinta de a petrece si mai mult timp in fata lui.

Cand copilul mai creste si incepe sa devina mai responsabil, puteti lua in considerare achizitionarea unui smartphone. Nu exista o varsta perfecta, care odata atinsa il va face pe acesta dintr-odata suficient de responsabil pentru un asemenea dispozitiv. Depinde de fiecare parinte in parte sa analizeze nivelul de responsabilitate al propriului copil.

Sfaturi pentru folosirea gadget-urilor

Daca alegeti sa ii inmanati un smartphone, este important sa activati controlul parental pe device, pentru a vedea exact pentru ce este acesta utilizat. In plus, platformele sociale nu sunt tocmai recomandate pentru inceput. Telefonul mobil trebuie folosit, in primul rand, pentru a te afla in contact permanent cu copilul tau. Toate telefoanele mobile sunt echipate cu sistem GPS, ceea ce iti da posibilitatea, ca parinte, sa stii in permanenta, unde este copilul tau.

Sfaturi-pentru-folosirea-gadget-urilor

Este important sa ii explicati ce poate sa faca si ce nu poate sa faca cu telefonul primit. Trebuie sa ii impuneti anumite limite si sa il informati cu privire la consecintele care vor urma daca depsaseste aceste limite.

Internetul a devenit un foarte bun mediu educational si informativ. Motoarele de cautare Google ofera mii de rezultate pentru aproape orice cautare, fiind o sursa inepuizabila de cunostinte. Copiii devin familiarizati cu modul de folosire al unui computer, smartphone sau al unei tablete inca de la cele mai fragede varste, fapt ce le usureaza integrarea ulterioara in societate, fie ca vorbim despre facultati sau gasirea unui loc de munca.

Atata timp cat ei sunt supravegheati cand isi petrec timpul liber in fata acestor dispozitive si nu abuzeaza de ele, avand o serie de alte activitati suplimentare care sa le faciliteze nevoia de socializare, aceste dispozitive nu vor reprezenta niciodata un pericol.

Vrem sa auzim parerea ta!

Lasa un comentariu

PretCalitate.ro
Logo