Cele mai bune Aspiratoare Recomandate in 2024

Aspiratorul reprezinta aparatul electrocasmic indispensabil pentru locuinta ta, indiferent in sarcina cui revine efectuarea si intretinerea curateniei. Fabricile producatoare si piata de specialitate pun la dispozitia cumparatorilor o gama extrem de variata si amplă de modele de aspiratoare, oferindu-ţi posibilitatea de a alege varianta potrivita nevoilor si preferintelor tale.

Aspiratoarele pot fi mici sau mari, pot include motoare de diferite puteri si pot detine o serie de functii. Atunci cand alegi un aspirator, este recomandat sa tii cont de ceea ce ai tu nevoie in materie de curatenie si intretinere a casei, dar si de specificatiile tehnice, functiile si design-ul acestuia.

Cum Sa Alegi Cel Mai Bun Aspirator

Cumpărarea unui aspirator nou poate fi o destul de greu. Există atât de multe mărci, stiluri și modele din care să alegeți, toate pretinzând că sunt cele mai bune la curățarea covoarelor, parchetului și la combaterea părului de animale.
Și vin în prețuri care variază de la mai puțin de 200 lei la mult peste 1.000 lei.
Alegerea celui mai bun aspirator pentru tine și casa ta înseamnă să te gândești la mai mult decât la cât de ușor este de manevrat, cu ce accesorii vine și câta putere de aspirare are.

Începeți prin a determina cel mai bun aspirator pentru tipul de curățare pe care îl faceți.

Top Aspiratoare Recomandate in 2024

Aspirator multifunctional Karcher WD 3
Karcher WD 3
Robot de aspirare Roborock Cleaner S5 MAX,
Roborock Cleaner S5
Aspirator cu sac Heinner HVC-MGRY1400-V2
Heinner HVC
Aspirator cu sac Star-Light ASVS-730B
Star-Light ASVS-730B
Aspirator vertical Bosch Athlet BCH6ZOO
Bosch Athlet

Ghid Cumparare Cel Mai Bun Aspirator

Aspiratorul reprezintă un instrument esențial pentru menținerea curățeniei în casă, dar alegerea celui potrivit depinde de nevoile specifice ale fiecărei locuințe. Iată o prezentare mai detaliată a diferitelor tipuri de aspiratoare și a celor mai potrivite utilizări pentru fiecare:

 1. Aspirator vertical cu sac:
  • Recomandat pentru mochete și covoare, precum și pentru locuințele cu multe suprafețe textile.
  • Aceste aspiratoare oferă o putere de aspirare puternică și sunt eficiente în îndepărtarea prafului și a murdăriei de pe covoare.
  • În general, sunt echipate cu saci de praf care trebuie înlocuiți periodic.
 2. Aspirator fără fir:
  • Potrivit pentru casele cu multe scări sau suprafețe dure, cum ar fi parchet sau gresie.
  • Aspiratoarele fără fir sunt ușor de manevrat datorită lipsei cablului și a furtunului.
  • Bateriile încorporate oferă o autonomie limitată, așa că trebuie să vă asigurați că încărcați aparatul atunci când nu este în utilizare.
 3. Aspirator de mână și portabil:
  • Perfecte pentru sarcini ușoare sau pentru a curăța rapid scurgeri, cum ar fi cerealele vărsate sau firimiturile.
  • Sunt ușor de manevrat și pot fi folosite pentru a aspira de pe perete, tavan sau mobilier.
  • De obicei, au o capacitate mică de stocare a murdăriei, așa că trebuie goale frecvent.
 4. Aspirator robot:
  • Potrivit pentru persoanele care doresc să automatizeze curățenia. Puteți programa aspiratorul robot să curețe în timpul absenței dumneavoastră.
  • Eficiente pentru a menține suprafețele curate zilnic sau săptămânal.
  • Necesită curățare și golire periodică a recipientului de praf.

Alegerea unui aspirator depinde de suprafețele din locuința dumneavoastră, de stilul de viață și de preferințele personale. Este important să țineți cont de nevoile dvs. specifice pentru a face cea mai bună alegere.

Accesoriile Aspiratorului

Accesoriile Aspiratorului

Accesoriile și caracteristicile unui aspirator sunt esențiale pentru eficiența și versatilitatea acestuia în sarcinile de curățare. Atunci când achiziționați un aspirator, ar trebui să acordați atenție următoarelor aspecte legate de accesorii:

 1. Accesorii variate: Un aspirator de calitate trebuie să fie echipat cu o gamă variată de accesorii, cum ar fi perii de diferite dimensiuni și forme, perii pentru tapițerie, perii pentru colțuri și spatule pentru a ajunge în cele mai dificile zone. Aceste accesorii diverse vă permit să efectuați aspirarea eficient în diferite medii și să ajungeți în cele mai inaccesibile locuri.
 2. Latimea periei: Latimea periei este un alt aspect important. Acest indicator măsoară cât de multă suprafață puteți curăța cu fiecare trecere a aspiratorului. Cu cât peria este mai lată, cu atât puteți acoperi o suprafață mai mare într-un timp mai scurt.
 3. Tije extensibile: Tijele extensibile vă oferă mai multă flexibilitate în timpul curățării. Acestea vă permit să ajungeți în locurile înalte sau să vă aplecați mai ușor pentru a aspira sub mobilier.
 4. Perii pentru tapițerie și colțuri: Perii speciale pentru tapițerie și colțuri sunt esențiale pentru a curăța eficient canapelele, scaunele și zonele mai greu accesibile din casă.
 5. Spatule pentru zone dificile: Spatulele ajută la curățarea zonelor dificile, cum ar fi grătarul sau jaluzelele.

Asigurându-vă că aspiratorul dvs. este echipat cu o gamă variată de accesorii, veți putea gestiona cu ușurință diferitele tipuri de curățare și să vă asigurați că nu lasă nicio murdărie în urmă.

Filtrele Aspiratorului

Recomandari Aspiratoare

Aspiratorul are rolul principal de a elimina praful și murdăria de pe podele, covoare, mobilier și pereți. Acest lucru este realizat prin crearea unor curenti de aer care aspiră și colectează particulele de murdărie din mediul înconjurător.

Un element crucial în limitarea răspândirii particulelor de praf și a germenilor în încăpere este sistemul de filtre al aspiratorului. Calitatea aerului în încăpere depinde în mare măsură de eficacitatea acestor filtre, în special în cazul în care locuiesc persoane alergice. În astfel de situații, filtrele HEPA (High-Efficiency Particulate Air) sunt cele mai recomandate, deoarece oferă un nivel înalt de filtrare cu multiple straturi pentru a reține particulele fine și alergenii. Astfel, calitatea aerului în casă rămâne una superioară, contribuind la un mediu mai sănătos și mai sigur pentru toți locuitorii.

Greutatea Aspiratorului

Greutatea Aspiratorului

Un aspect important de luat în considerare la alegerea unui aspirator este greutatea acestuia. Chiar dacă aspiratorul este echipat cu roți, o greutate prea mare poate face dificilă manevrarea sa, mai ales în cazul în care în casa ta există scări interioare sau praguri.

De aceea, este indicat să alegi un aspirator care să fie ușor, mai ales în funcție de funcțiile pe care le are. Aspiratoarele care au rezervoare de apă și detergent pot deveni grele, în special atunci când sunt umplute, ceea ce face manevrarea lor mai dificilă. În aceste cazuri, aspiratoarele verticale pot fi o opțiune practică, dar sunt mai potrivite pentru curățarea covoarelor și a suprafețelor deschise, nu pentru zonele greu accesibile.

Alegând un aspirator ușor, vei avea mai multă libertate de mișcare și vei putea face curățenia mai eficient, fără a te confrunta cu dificultăți în manevrare.

Puterea Aspiratorului

Puterea aspiratorului

Puterea unui aspirator este esențială pentru eficiența sa în colectarea murdăriei. Aceasta se măsoară în wați (W) și indică cât de bine aspiratorul poate ridica murdăria de pe suprafețe. Pentru o aspirare eficientă și rapidă, este recomandat să optați pentru un aspirator cu o putere a motorului de peste 2000 de wați și o capacitate de aspirare mai mare de 300 de wați. Puterea motorului joacă un rol crucial în capacitatea de a aspira murdăria în profunzime și într-un timp scurt.

Este important să menținem și să curățăm regulat aspiratorul. Aceasta implică schimbarea sacului de hârtie, golirea și spălarea sacului de pânză sau eliminarea conținutului din recipientele de colectare a prafului. Aceste operațiuni pot fi neplăcute și nu întotdeauna ușor de efectuat. De aceea, se recomandă achiziționarea unui aspirator cu o capacitate de stocare cât mai mare. Această capacitate poate varia de la un minim de 4 litri, până la variante cu o capacitate foarte mare de 30 sau chiar 40 de litri, ceea ce înseamnă că puteți aspira o cantitate semnificativă de murdărie înainte de a trebui să goliiți aspiratorul.

Lungimea Firului de Alimentare

Top Aspiratoare

Lungimea firului de alimentare a aspiratorului este un aspect important și trebuie ales în funcție de dimensiunile casei tale. Alegerea corectă poate facilita procesul de curățare și poate elimina nevoia de a scoate și a baga aspiratorul în priză de fiecare dată când te deplasezi în jurul casei.

Un minim al lungimii firului de alimentare pentru aspiratoare este de 6 metri. Cu toate acestea, poți găsi modele cu fire de alimentare mai lungi pentru a se potrivi mai bine spațiului tău. Astfel, vei avea libertate de mișcare și acces la întregul spațiu al casei tale fără a depinde de amplasarea prizelor. Alegerea corectă a lungimii firului de alimentare poate face procesul de curățare mult mai eficient și mai convenabil.

Animalele de Companie

Aspiratoare recomandate pentru animale

Dacă ai animale de companie, este esențial să investești într-un aspirator de putere mare cu numeroase accesorii.

Aceste accesorii sunt necesare pentru a putea curăța în cele mai strânse colțuri și pentru a face față părului și murdăriei lăsate de animale.

În plus, un aspirator cu un sistem de filtrare avansat, cum ar fi un filtru HEPA, este recomandat pentru a preveni răspândirea particulelor de praf și a germenilor.

Prin alegerea unui aspirator bine echipat, vei putea menține o curățenie eficientă și sănătatea în casă, indiferent de prezența animalelor de companie.

Ultimele Reduceri si Oferte la Aspiratoare

Modele si Tipuri de Aspiratoare

Aspirator cu Sac

Aspiratorul cu sac reprezinta una dintre variantele cel mai des adoptate si vechi de aspiratoare disponibile pe piata. Sacul in care colecteaza murdaria poate fi realizat din panza, ceea ce ofera posibilitatea de spalare si refolosire, sau din hartie, ceea ce implica necesitatea inlocuirii periodice a acestuia, aducand cu sine costuri suplimentare.

Aceste tipuri de aspiratoare se bucura de o versatilitate remarcabila, fiind recunoscute pentru puterea lor si capacitatea de a desfasura o gama variata de sarcini. Pe langa aspirarea in sine, aceste modele pot fi echipate cu accesorii diverse, ceea ce le face perfecte pentru diferite nevoi de curatenie.

Aspiratoarele cu sac sunt adesea recomandate pentru locuintele dotate cu podele de parchet sau alte suprafete goale, dar modelele mai recente sunt echipate cu capete de aspirare puternice, capabile sa curete in profunzime si covoarele, extinzand astfel domeniul lor de aplicare.

Pro:
 • Cele mai populare, deci gasesti o gama extinsa pentru orice buget;
 • Consuma putin;
 • Mult mai puternice decat celelalte modele.

Contra:
 • Sunt destul de grele atunci cand trebuie trase dupa tine, in special pe scari;
 • Voluminoase pentru depozitare;
 • Zgomotoase

Aspirator cu Spalare

Un alt tip de aspirator extrem de apreciat este aspiratorul cu filtrare prin apă, reprezentând o soluție ideală pentru limitarea răspândirii particulelor de praf în interiorul încăperii.

Aspiratorul cu spălare se dovedește a fi un aliat de nădejde pentru menținerea pardoselilor și a covoarelor într-o stare impecabilă.

Acest model de aspirator dispune de două compartimente distincte pentru apă și detergent, fiind echipat cu tehnologia necesară pentru a efectua cu ușurință aceste operațiuni de curățare.

Funcționând în modul următor, aceste aspiratoare pulverizează soluția de apă cu săpun pe suprafața covorului sau a covoarelor, apoi utilizează tehnologia de vid pentru a peria eficient fibrele și a aspira apa, murdăria și petele.

Această abordare avansată a curățării se dovedește eficientă pentru a menține pardoselile și covoarele în condiții optime de igienă. Trebuie menționat că aspiratoarele cu filtrare prin apă nu sunt concepute pentru utilizarea de zi cu zi și nu sunt potrivite pentru pardoselile din parchet.

Pro:
 • Perfect pentru covoare si tapiserii;
 • Vine cu o multime de accesorii pentru toate tipurile de covoare.

Contra:
 • In partea mai scumpa a listei;
 • Este mult mai greu decat unul obisnuit.

Aspirator de Mana

Mic și delicat, aspiratorul de mână reprezintă un instrument de curățare indispensabil în situațiile în care dorești să cureți suprafețe restrânse, precum masa, cenușa din jurul semineului, tocurile ferestrelor, interiorul mașinii sau alte spații mici unde un aspirator tradițional nu poate ajunge.

Modelele portabile și fără fir fac din aceste aspiratoare de mână adevărate aliați în lupta împotriva murdăriei în locurile greu accesibile. Aceste dispozitive compacte sunt ideale pentru curățarea zonelor limitate și sunt perfecte pentru a face față dezordinei create de copii sau animalele de companie.

De obicei, aceste aspiratoare funcționează pe bază de baterii, ceea ce le face extrem de portabile și ușor de manevrat. Această caracteristică îi face ideali pentru a vă ajuta să eliminați cu ușurință firimiturile și murdăria de pe mese, fără a vă mai îngrijora de prezența cablurilor sau prizei de curent.

Pro:
 • Usor de utilizat;
 • Silentioase;
 • Unele modele vin cu adaptor auto.

Contra:
 • Inlocuiesc matura si fărașul, dar nu un aspirator mare;
 • Nu au putere asa mare aspirare.

Aspirator fara Fir

Aspiratoarele fără fir, conform denumirii lor sugestive, reprezintă o soluție excelentă pentru a vă bucura de libertatea de a aspira în orice loc se ivește nevoie de curățenie, fără a depinde de prezența unei prize de curent.

Aceste tipuri de aspiratoare funcționează pe baza bateriei și dispun de un sistem de încărcare care asigură o durată de viață cât mai lungă pentru bateria lor, pentru a vă oferi autonomie pe termen lung.

Aspiratorul fără fir este de obicei recomandat pentru curățarea suprafețelor goale, precum podelele dure, însă unele modele sunt echipate cu perii reglabile care le permit să se ocupe eficient și de mochete. Această versatilitate face din aceste aspiratoare opțiuni excelente pentru a vă menține locuința curată și fără fir, fără a vă mai îngrijora de cabluri sau prize.

Pro:
 • Usor de utilizat si rapid;
 • Nu consuma mult.

Contra:
 • Greu de incarcat;
 • Capacitatea de stocare a prafului este una mica;
 • Bateria nu dureaza mult daca nu vrei sa investesti in unul mai scump.

Aspirator Vertical

Aspiratorul vertical se va dovedi a fi o opțiune extrem de practică și ușor de manevrat, fiind deosebit de util în cazul în care întâmpinați probleme de sănătate localizate la nivelul spatelui.

Acest tip de aspirator se recomandă cu precădere pentru covoare, cu menționarea că poate întâmpina dificultăți în curățarea suprafețelor situate sub mobilier.

Aspiratoarele verticale, de obicei, sunt mai grele decât echivalenții lor cu sac, dar aduc în schimb caracteristici și funcționalități puternice. Aceste aparate sunt adesea prevăzute cu setări de înălțime pentru a se adapta diferitelor tipuri de suprafețe și cu o putere de aspirare considerabilă.

De asemenea, ele sunt ușor de recomandat pentru curățarea caselor dotate cu mochete, fiind în special eficiente în acest scop. Mai mult decât atât, unele dintre modelele verticale mai recente și mai costisitoare sunt special concepute pentru a face față cu succes și pardoselilor de tip parchet.

Aspiratoarele verticale au avantajul compactității și pot fi depozitate cu ușurință. Multe dintre aceste modele sunt echipate cu furtunuri de curățare și accesorii suplimentare, oferind astfel o versatilitate sporită, ceea ce le face ideale pentru a satisface nevoile diversificate de curățare din locuință.

Pro:
 • Costa mai putin decat celelalte;
 • Perfecte pentru curatarea in profunzime a covoarelor;
 • Bune pentru persoanele care au probleme cu spatele;
 • Usor de depozitat.

Contra:
 • Impingerea si tragerea lor poate fi grea uneori;
 • Mai zgomotoase decat cele cu sac.

Robot de Aspirare

Aspiratoarele robot sunt dispozitive autonome care pot efectua curățarea în întreaga casă și colecta resturile într-un coș de gunoi. Această categorie de aparate a evoluat semnificativ, oferind acum caracteristici impresionante, cum ar fi aspirarea, măturarea, colectarea și chiar spălarea.

Aceste aspiratoare robot au devenit adevărați asistenți domestici, preluând sarcina curățeniei atunci când doriți să vă concentrați pe alte activități sau în situațiile în care aveți dificultăți fizice pentru a efectua eforturi intense.

Aspiratoarele robot sunt proiectate pentru a naviga cu abilitate printre mobilierul din casă și pot reveni automat la stația de andocare pentru reîncărcare atunci când nivelul bateriei scade.

Acest nivel de autonomie face ca aceste dispozitive să fie extrem de convenabile și eficiente pentru a menține o locuință curată.

De obicei, aceste aspiratoare robot sunt create pentru uz rezidențial, dar modelele mai noi și mai avansate pot fi utilizate pentru curățarea în medii comerciale, cum ar fi spitale, hoteluri sau birouri.

Cu funcții tot mai inteligente și performanțe deosebite, aspiratoarele robot au devenit esențiale în facilitarea menținerii unui mediu curat și igienic în diverse tipuri de spații.

Pro:
 • Curata cu precizie;
 • Economisesti mult timp;
 • Foarte versatil.

Contra:
 • Nu este la fel de puternic ca celelalte;
 • Mult mai scumpe;
 • Se poate impotmoli in covoare.

Recomandare Aspiratoare Ieftine

Sub 500 LEI

Cu un buget de pana la 500 LEI, si chiar cu mult sub aceasta tinta, puteti opta pentru un aspirator foarte bun, precum Karcher WD 3, care este si alegerea noastra principala in lista cu top aspiratoare! In aceeasi categorie de pret, puteti opta si pentru modele cu sau fara sac, de la branduri precum Samsung, Philips, Rowenta si Star-Light.

Intre 500 si 1000 LEI

Incepand cu acest interval de pret, veti avea acces si la cateva modele de roboti de aspirare de la Xiaomi sau Rowenta. Karcher de asemenea aduce cateva optiuni foarte bune si in aceasta categorie, cu aspirare umeda si uscata. In acest interval puteti opta pentru modele de la Bosch, Karcher, Hoover sau Rowenta, beneficiand de facilitati precum spalarea, perii motorizate sau lumini LED.

Peste 1000 LEI

De-aici, vom putea opta pentru roboti de aspirare de la Roborock si iRobot, Smart, cu acces si control prin Wi-Fi. In ceea ce priveste aspiratoarele clasice, acestea aduc facilitati precum silentiozitate si performanta maxima, perii multifunctionale, spalare si aspirare simultana, clasa energetica ridicata, precum si o multime de capete si accesorii, de la producatori precum Miele, Bosch, Alexa si Philips.

PretCalitate.ro
Logo