Cele mai bune Televizoare Recomandate in 2024

Pe aceasta pagina, vom trece prin tot ce trebuie sa stii atunci cand esti in cautare de cel mai bun televizor, precum si prin selectia noastra cu top 5 recomandari televizoare bune!

Alegerea unui televizor bun nu e o treaba atat de simpla precum am fi tentati sa credem. Optiunile sunt atat de diversificate, incat cel mai probabil vei intampina dificultati incercand sa te decizi de unul singur.

Asadar, iti va fi de ajutor sa urmezi sfaturile specialistilor din ghidul nostru, precum si sfaturile noastre cu recomandari televizoare, pentru a-ti putea forma imaginea clara despre cel mai bun televizor conform asteptarilor tale si care sa reziste la utilizari frecvente in anii urmatori.

Pentru asta trebuie sa retii ca un factor important il are nivelul de calitate al televizorului, neexistand calitate la un pret de chilipir, astfel incat, cu cat un televizor este mai ieftin, cu atat calitatea acestuia va pierde mai mult teren.

Asadar, mai jos, veti gasi:

1. Top 5 televizoare
2. Ghidul cumparatorului
3. Modele si tipuri de televizoare
4. Recomandari televizoare de buget

Cum sa Alegi cel mai Bun Televizor

Stabileste inainte bugetul. Pretul unui televizor bun variaza incepand de la 400 de lei si poate ajunge la zeci de mii de lei, cum e cazul televizoarelor de top, dotate cu functii Smart si tehnologii avansate.

Stabileste si masoara spatiul in care urmeaza sa il asezi. Marimea televizorului vizeaza lungimea diagonalei ecranului. Aceasta se masoara din coltul stang de sus si pana la cel din partea dreapta jos. Toate modelele au specificat unghiul de vizionare si distanta de care trebuie sa tinem cont.

De exemplu, poti plasa in camere mici, cum este bucataria, un televizor cu diagonala de 55-60 cm. Pentru dormitoare mari sau livinguri, sunt recomandate televizoare cu diagonale de 80-81 cm sau 82-110 cm. Pentru camerele cu dimensiuni generoase, televizoarele recomandate sunt cele cu diagonale de 117-119 sau 140-152 cm.

Recomandare Televizoare Bune

Mai departe, se pune intrebarea: cum calculezi diagonala potrivita? Aplica urmatoarea regula simpla: masoara distanta dintre ochi si ecran, adica distanta din punctul din care te uiti la televizor si locul amplasarii acestuia. Aceasta trebuie sa fie de 3 ori mai mult decat diagonala ecranului.

De asemenea, ia inca de pe acum in calcul modul de amplasare al televizorului. Vrei sa-l asezi pe o piesa de mobilier sau sa-l fixezi in perete sau pe tavan, cu un suport? Acesta este un lucru esential, intrucat chiar daca este posibila schimbarea amplasarii acestuia, daca doresti sa-l pui pe o piesa de mobilier, opteaza pentru un televizor bun cu picioare stabile, in special in cazul in care ai copii sau animale de companie, care l-ar putea rasturna accidental.

Dupa dimensiunea ecranului, calitatea imaginii este urmatorul criteriu esential care ne aduce mai aproape de cel mai bun televizor. Rezolutia, contrastul, rata de refresh sunt de asemenea relevante. Insa, despre acestea, vom vorbi pe larg mai jos, dupa ce va prezentam topul nostru cu recomandari televizoare.

Top Televizoare Recomandate in 2024

LG OLED83C11LA

Cel mai bun televizor recomandat
#1 Cel mai bun televizor

Sony 55A83J

Recomandari televizoare bune
#2 Cel mai bun televizor

Samsung 55Q70A

Recomandare cel mai bun televizor pret calitate
#3 Cel mai bun televizor

Philips 55OLED706

Televizor Philips bun
#4 Cel mai bun televizor

Philips 48OLED935

Top televizoare bune
#5 Cel mai bun televizor

Ghid Cumparare cel mai Bun Televizor

Intrucat am spus mai sus ca vom discuta pe larg specificatiile importante ale televizoarelor, in aceasta sectiune, vom trece prin cele mai importante criterii de care trebuie sa tii cont cand cauti cel mai bun televizor, precum si prin criteriile pe care se bazeaza alegerea noastra cu recomandari televizoare.

Cum sa Alegi cel mai Bun Televizor

Rezolutia unui televizor bun

Similar ca si in cazul monitoarelor, rezolutia se refera la numarul de pixeli care compun imaginea de pe ecran. Cu cat numarul de pixeli este mai mare, cu atat imaginea va fi mai limpede si detaliile mai evidentiate. Cele mai recomandate televizoare din punct de vedere al numarului de pixeli si al claritatii detaliilor sunt televizoarele Ultra HD (numite si 4K).

Cel mai mare plus al televizoarelor 4K este acela ca, textul de pe ecran are o claritate impecabila, iar obiectele mici pot fi observate in amanunt. Astfel, iti permite sa vizionezi filmul preferat de la o distanta mai mica de televizor.

In consecinta, avand un televizor 4K ai posibilitatea sa amplasezi un model cu diagonala mare chiar intr-un dormitor mic. In prezent, piata ofera modele precum: HD Ready (rezolutie 1280 x 720), Full HD (rezolutie 1920 x 1080), Ultra HD 4K (rezolutie 3840 x 2160).

Rezolutia unui televizor bun

La momentul actual, televizoarele 4K ocupa topul preferintelor si topul de recomandari televizoare, oferind cele mai spectaculoase imagini (surclasand chiar si modelele Full HD), multumita raportului echitabil pret-calitate si a costurilor accesibile pentru orice buget.

Televizoarele Ultra HD sunt o alegere buna, accesibila din punct de vedere financiar si se gasesc usor. De asemenea, Netflix, Amazon Video sau YouTube asigura continut 4K.

Televizoarele 8K incep sa castige teren in preferintele utilizatorilor, asta in ciuda pretului piperat si a numarului redus de programe si filme concepute pentru acest format insa, poate fi considerata o investitie de viitor.

Ce sa alegi dintre un Televizor LED si OLED?

In ceea ce priveste tehnologia de constructie a ecranului, afla ca si acest aspect trebuie sa influenteze alegerea noastra. Tehnologiile moderne sunt LED sau OLED:

  • Ecranele LED se remarca prin durata de viata destul de mare si prin consum redus de energie;
  • Ecranele OLED si QLED implica un consum foarte scazut, luminozitate buna si un panou foarte subtire.

Televizoarele LED si LCD sunt cele mai cautate pe piata, cu toate ca cele LCD incep incet sa dispara din ofertele producatorilor si-ale magazinelor. Televizoarele HD si Ultra HD folosesc LED-uri pentru luminarea ecranului LCD. Televizoarele OLED sunt mai bune din acest punct de vedere decat primele doua, datorita faptului ca detin zone numeroase de iluminare si nu doar una singura.

Televizor LED sau OLED

Tehnologia OLED implica un sir de leduri organice, prin care astfel se obtin niveluri perfecte de contrast si „negru impecabil”. Sunt putini producatori de televizoare care ofera acest tip de tehnologie pentru ecrane.

Pretul pentru OLED este semnificativ mai are decat primele exemple (tocmai pentru ca ecranele OLED se produc mai greu). Dar daca acest aspect nu e o problema pentru tine, un televizor bun OLED iti garanteaza o experienta uimitoare in privinta imaginii. Daca insa tii la buget, un televizor LED este suficient pentru nevoile tale.

Care sunt cele mai bune marci de televizoare?

Cele mai cautate si bune marci de televizoare disponibile pe piata la ora actuala sunt: Samsung, LG, Sony, Philips si Panasonic.

Insa, importanta unui brand este irelevanta daca expunem produsul in medii nocive cu factori care scurteaza durata de viata a televizorului. De exemplu, daca il amplasam in medii cu mult praf, daca il manevram de la mediu rece la cel cald si il punem imediat in functiune, condensatorii pot crea probleme. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca-l plasezi intr-un loc sigur si stabil, intrucat indiferent de brandul televizorului, acesta poate oricand fi rasturnat de copii sau animale de companie.

Cele mai bune marci de televizoare

Ca regula de aur insa, sunt slabe sansele sa poti da gres cu un televizor Samsung intrucat, ca si un cazul combinelor frigorifice recomandate, acesta este un brand de top dar accesibil pentru multe bugete.

Dupa Samsung, celelalte doua marci recomandate de televizoare bune sunt Sony si LG, ambele oferind optiuni foarte performante si calitative.

Retine totusi ca vei gasi oferte bune pentru televizoare ieftine, de la marci mai putin cunoscute, inclusiv pentru modele de Smart TV. Recomandarea noastra este sa nu alegi un astfel de model, intrucat functiile Smart aferente acestor televizoare sunt extrem de lente, problematice si rar puse la curent cu aplicatiile din ziua de azi. Asadar, risti sa achizitionezi un televizor smart cu care nu vei putea accesa nici macar Netflix.

Porturi si conectivitate

Este foarte important ca televizorul ales sa permita o conectivitate vasta, atat prin Wi-Fi daca este posibil (in cazul televizoarelor Smart), cat si prin cabluri si mufe, in cazul tuturor modelelor (inclusiv Smart).

Mai mult, este recomandat ca televizorul ideal pe care-l alegi sa aiba cel putin 2 sau 3 porturi pentru fiecare conexiune comuna, precum HDMI si USB. Chiar daca acum probabil nu crezi ca-ti vor trebui, pe parcurs ce vei ajunge sa-l indragesti si sa-i apreciez capabilitatile, vei vedea cum vei gasi intrebuintari pentru fiecare dintre ele.

Conectivitate televizoare bune

Asadar, porturile cele mai importante sunt:

  • USB (2 sau 3), ideale pentru stick-uri, harddisk-uri externe, tastaturi sau mouse;
  • HDMI (cel putin 2), pentru TV Box-uri, stick media player, calculatoare, laptopuri, console, DVD playere, etc.;
  • optic (unul singur), destinat conectarii unui soundbar bun;
  • slot CI+, pentru abonament Smart Cam de la Digi;
  • RJ45, mufa destinata cablului de internet, folositoare in cazuri mai rare, precum update firmware, daca nu se poate prin stick sau online.

Totusi, daca poti gasi un televizor cu porturile de mai sus, insa care nu mai are porturi RCA sau SCART, nu-ti face griji intrucat sunt suficiente adaptoare pe piata care pot prelua functia lor.

Functiile unui televizor bun

Cele mai multe modele de televizoare bune disponibile in magazine sunt televizoare de tip Smart. Aceasta permite conextiunea televizorului la internet, fie prin cablu (mufa RJ45), fie prin Wi-Fi, conectandu-se la reteaua router-ului si implicit, accesa continut online precum YouTube sau Netflix.

Noile tehnologii sunt prevazute cu functii de gaming, permit utilizarea Facebook-ului sau poti rula diferite aplicatii (HBO, Amazon, Hulu) sau poti viziona filme HDR la rezolutie de 4K.

Functiile unui televizor bun

Dar nu toate televizoarele inteligente vin la pachet cu asemenea functii. De exemplu, modelele entry-level care ofera costuri accesibile, au aplicatii off-brand si oferte putine.

Totusi, functia Smart nu o vei intalni la televizoare ieftine iar daca cumva o gasesti, nu achizitiona un televizor ieftin doar pentru functia Smart, intrucat cu siguranta va fi foarte slaba calitativ si-ti va oferi o experienta neplacuta. Daca nu ai nevoie neaparat de anumite optiuni care sunt tipice exclusiv modelelor Smart, atunci acest criteriu nu ar trebui sa iti influenteze decizia finala.

Informatii utile pentru a alege cel mai bun televizor

Primul sfat in a te asigura ca ai cel mai bun televizor din bugetul tau este sa lasi loc si pentru achizitia unui soundbar bun. Din pacate, putine televizoare vin cu o calitate audio ridicata si chiar daca vei gasi un model bun, cu siguranta nu va egala sunetul produs de un soundbar. Asa ca, fie ca vrei gaming, filme sau sport, investeste separat si intr-un soundbar sau o boxa portabila buna.

Al doilea sfat, cu toate ca nu este obligatoriu (cel putin nu la inceput), este acela de a-ti procura un media player bun. Daca esti cinefil, vei descoperi destul de repede cat de limitat este continutul de pe un Smart TV, respectiv numarul mic de aplicatii de streaming. Mai mult, cu ajutorul unui media player, vei putea sa te bucuri atat de o multime de aplicatii (Kodi, Cinema HD, etc.) cat si de continutul destinat altor tari, cu ajutorul unui VPN pentru Netflix, spre exemplu.

Top recomandari televizoare bune

Reiterand ce-am mentionat si la inceput, hotaraste-te unde vrei sa amplasezi televizorul, respectiv in perete/tavan, prin suport, sau pe propriile sale picioare, pe mobilier? Suporturile sunt universale si poti oricand sa-ti achizitionezi unul, insa daca doresti sa-l lasi de sine statator, cauta un model cu picioare foarte stabile.

Asigura-te ca verifici telecomanda televizorului, cel putin in pozele ofertei. Nu alege un televizor cu telecomanda foarte mica decat daca esti absolut convins ca asta iti doresti, respectiv opteaza pentru o telecomanda cu butoane speciale pentru Netflix sau YouTube, in cazul in care vrei un Smart TV, pentru a nu le accesa din meniu de fiecare data.

Un alt sfat important este sa verifici oferta televizorului ales cu privire la garantie, respectiv la garantia extinsa. Daca nu este o suma mare, opteaza pentru garantia extinsa, pentru ca desigur, in functie de costul televizorului, vei dori sa stai linistit mult timp in ceea ce priveste o eventuala defectiune.

Ultimele Oferte si Reduceri la Televizoare Recomandate

Cele mai bune televizoare

Modele si Tipuri de Televizoare Bune

Televizoare Non-Smart

Primul lucru pe care trebuie sa-l stii despre televizoarele non-Smart este ca acestea nu se pot conecta la internet si implicit, nu pot accesa continut precum Netflix, YouTube, HBO GO, etc. Totusi, li se poate atasa un TV box sau stick media player, ceea ce le va putea face mai inteligente decat un Smart TV.

Insa, daca esti convins ca nu ai nevoie de internet pentru televizor, poti desigur opta pentru un televizor non-Smart, insa trebuie sa stii ca vor fi foarte putine situatiile in care vei gasi un televizor bun 4K care sa fie si non-Smart, intrucat chiar daca sunt LED-uri, claritatea majoritara este HD sau Full HD.

Pro:
  • Mai ieftine;
  • Telecomanda mai confortabila, intrucat nu are butoanele extra dedicate functiei Smart.

Contra:
  • Nu se pot conecta la internet fara un stick media player sau TV box;
  • Foarte putine optiuni pentru o rezolutie inalta.

Televizoare cu Android

Televizoarele cu Android sunt tot Smart-TV-uri insa, care au ca sistem de operare Android. Acest lucru le permite un control mai mare asupra aplicatiilor instalate, precum si customizarea si editarea modului in care le poti aranja.

Insa, daca vrei un televizor Android special pentru a instala Kodi sau alte aplicatii, trebuie sa stii ca nu va fi un proces usor (pentru multe modele, cel putin) respectiv ca memoria acestuia de stocare este destul de mica si se va umple rapid.

Ca tehnologii si rezolutie, vei gasi televizoare Android pentru toate dintre ele, asa ca iti va fi usor sa te orientezi catre modelul dorit.

Pro:
  • Mai multe optiuni si aplicatii decat un Smart TV;
  • Poti instala un browser precum Chrome pentru a naviga;
  • Permite editarea si customizarea preferintelor.

Contra:
  • Memorie de stocare mica, care se umple repede in functie de numarul de aplicatii instalate;
  • Relativ greu sa instalezi aplicatii precum Kodi;
  • Poate avea nevoie de mouse wireless pentru anumite aplicatii neoficiale.

Televizoare Smart

Televizoarele Smart sunt cele mai comune modele de pe piata si din fericire, functia care le defineste devine mai ieftina pe zi ce trece. In acest sens, diferenta de pret dintre un televizor non-Smart si unul Smart este destul de mica incat sa optezi pentru unul ce are aceasta functie chiar daca nu intentionezi s-o folosesti prea curand.

Mai mult, intrucat functia Smart a devenit aproape una de baza pentru producatori, te vei bucura sa stii ca daca ti-o doresti, o vei gasi la aproape orice tip de televizor nou aparut, indiferent de rezolutia sau calitatea pe care o cauti la acesta.

Pro:
  • Acces la internet si implicit YouTube, Netflix, Amazon Prime;
  • Daca iti doresti doar Netflix, nu-ti mai trebuie alt accesoriu;
  • Conexiune Wi-Fi, pentru modelele ce o au integrata.

Contra:
  • Aplicatii destul de putine (spre exemplu nu au Twitch);
  • Browser-ul este lent si ineficient;
  • Nu permite customizare.

Televizoare 3D

Un televizor 3D bun cu siguranta va fi alegerea perfecta daca stii ce implica si ce presupune un astfel de model. Cu alte cuvinte, trebuie sa stii ca odata ce cumperi un televizor 3D, nu vei putea viziona orice continut in acest format ba mai mult, trebuie sa-ti cauti continut tridimensional de unul singur, fie pe Netflix, YouTube, de pe stick sau printr-un player Blu-ray.

Mai mult, vei avea nevoie de o pereche de ochelari pentru televizorul 3D, pe care sa o porti de cate ori te uiti la continutul special.

In alta ordine de idei, poti folosi televizorul la fel de bine si in afara continutului 3D, exact ca pe unul normal, deci cu siguranta nu este strict destinat vizionarii tridimensionale.

Pro:
  • Ofera toate tehnologiile noi si rezolutiile inalte;
  • Au functia Smart;
  • Te vei simti mai bine decat la cinema privind continut 3D.

Contra:
  • Continutul 3D este destul de limitat;
  • Trebuie sa cumperi ochelari separat;
  • Ochelarii pot deveni inconfortabili pe durate lungi.

Recomandari Televizoare Bune de Buget

Televizoare Ieftine

Daca nu-ti doresti un televizor foarte performant sau Smart, atunci cu siguranta vei gasi un model potrivit cu un buget de pana la 1000 LEI. Trebuie sa stii totusi ca si daca doresti sa atasezi separat un media player stick, acesta va fi limitat de rezolutia televizorului. In acest sens, rezolutia maxima pe care o poti gasi in acest buget este Full HD, tehnologia display-ului fiind LED iar diagonala de maxim 81 cm. Vei gasi chiar si cateva modele Smart, insa asigura-te ca citesti amanuntit review-urile pentru aceasta optiune, ca sa fii convins ca nu este slaba calitativ. Ca marci de televizoare recomandate in acest buget, enumeram Horizon, Star-Light si Nei.

Televizor bun raport pret calitate

Cu pana la 2000 LEI vei gasi un televizor bun raport pret calitate, unde poti imbina atat functiile importante cu performanta lui si calitatea imaginii. Insa, nu vei gasi televizoare cu o diagonala mai mica de 81 cm, la polul opus diagonala maxima fiind de chiar 152 cm, asa ca asigura-te ca masori distanta dintre locul unde privesti si locul amplasarii acestuia. In aceasta rubrica, vei putea gasi un televizor Smart bun sau chiar Android, cu o rezolutie inclusiv de 4K, cu tehnologie LED sau QLED pentru display, ideal pentru gaming si orice continut ai dori sa vizionezi. Dintre marcile recomandate ale acestor televizoare, poti alege Samsung, LG, Philips.

Cel mai bun televizor

Daca televizorul este modul tau perfect de-a petrece timpul liber si de a te relaxa, atunci cu siguranta iti vei dori cel mai bun televizor pe care bugetul tau il poate accesa, model pe care fara indoiala il vei gasi in aceasta categorie. Incepand cu diagonala maxima de peste 188 cm, aceste televizoare includ toate tipurile de display, LED, OLED, QLED si QNED, pot avea o claritate 8K si tehnologii speciale precum Crystal UHD sau NEO QLED. Un astfel de televizor va fi piesa cheie din investitia ta pentru un cinematograf la tine acasa. Ca marci recomandate pentru aceste televizoare de top, opteaza desigur pentru Samsung, LG, Philips sau Sony.

PretCalitate.ro
Logo