Cele mai bune Combine Frigorifice in 2024

Pe aceasta pagina, vom parcurge impreuna tot ce trebuie sa stii atunci cand esti in cautarea combine frigorifice bune, precum si prezenta care este actualul top 5 cele mai bune combine frigorifice, impreuna cu recomandarile noastre pentru cea mai buna combina frigorifica!

Combina frigorifica, ca si frigiderul, reprezinta unul dintre cele mai importante aparate electrocasnice dintr-o casa, iar diversitatea de modele te poate pune in dificultate atunci cand vrei sa achizitionezi un model bun. Pentru a sti cum sa alegi cea mai buna combina frigorifica, asigura-te ca parcurgi informatiile de mai jos, astfel incat sa nu cumperi o combina frigorifica cu functii pe care nu le vei folosi, in special in defavoarea unor functii vitale.

Pe scurt, pe aceasta pagina veti gasi:

1. Top 5 combine frigorifice
2. Ghidul cumparatorului
3. Modele si tipuri de combine frigorifice
4. Recomandari combine frigorifice de buget

Cum sa Alegi cea mai Buna Combina Frigorifica

Daca pana recent, o combina frigorifica buna avea doar scopul de-a asigura prospetimea alimentelor, in prezent, functiile sale depasesc cu mult aceste limite, oferindu-ti chiar confortul obtinerii unui pahar de apa cu gheata fara a fi nevoit sa-i deschizi usa.

Mai mult, odata cu evolutia functiilor acestor aparate electrocasnice, au aparut si diferite modele si tipuri de combine frigorifice, astfel incat poti opta pentru un frigider cu o usa sau pentru o combina frigorifica cu pana la 4 sau 5 usi. De asemenea, in functie de locul dorit de amplasare si spatiul disponibil, vei putea alege atat modele de sine statatoare cat si modele de frigidere sau combine frigorifice incorporabile.

Cum sa alegi Cea mai buna Combina Frigorifica

Asadar, daca toata lumea obisnuia sa considere frigiderul, lada frigorifica sau combina frigorifica doar ca un simplu obiect cu o singura menire, te vei bucura sa afli ca in prezent, atat frigiderele cat si combinele frigorifice pot contribui enorm la imbunatatirea calitatii vietii tale si-a familiei, venind de asemenea in aproape orice design sau culoare pentru a-ti completa frumusetea bucatariei si-a casei.

Si, pentru ca probabil te intrebi ce functii ale unui combine frigorifice bune pot contribui enorm la calitatea vietii tale, functii de care vom vorbi pe larg mai jos, enumeram usurinta de folosire, standardul inalt de prospetime si siguranta pentru alimente, cat si multitudinea de rafturi si sertare pentru a te ajuta sa-ti sortezi totul dupa plac, avand chiar compartimente desemnate pentru vin sau sucuri!

Top 5 Combine Frigorifice Recomandate in 2024

Beko RCNE560E40DZXBN

Cea mai buna Combina Frigorifica
Cea mai buna Combina Frigorifica

Whirlpool W7 911O OX

Recomandare Combina Frigorifica Buna
Recomandare #2 Combina Frigorifica Buna

Samsung RB33J3830SA

Combina Frigorifica Buna Raport Pret Calitate
Combina Frigorifica Raport Pret Calitate

Samsung RS50N3913BC

Cel mai bun Frigider Side by Side
Cel mai bun Frigider Side by Side

Samsung RT38K553PS9

Cel mai bun Frigider cu Doua Usi
Cel mai bun Frigider cu Doua Usi

Ghid Cumparare cea mai Buna Combina Frigorifica

Atunci cand vrei sa-ti cumperi o combina frigorifica buna, este recomandat sa alegi un model prevazut cu sistem de racire No Frost, atat pentru partea de frigider, cat si pentru cea de congelator. Astfel, nu vei mai fi nevoit sa dezgheti frigiderul.

In acelasi timp, vei beneficia de o racire uniforma, de pastrarea unei temperaturi constante si de eliminarea riscului de formare a ghetii. Racirea se va produce printr-un sistem de curenti reci de aer care inconjoara toate alimentele din interior, asigurand pastrarea tuturor proprietatilor nutritive, deoarece racirea are loc rapid.

O alta functie importanta este cea a sistemului de ventilatie, combina frigorifica trebuind sa beneficieze de o ventilatie uniforma, in vederea pastrarii normale a nivelului de temperatura si umiditate, dar si a eliminarii mirosurilor neplacute, astfel ca ventilatia trebuie sa se produca in tot frigiderul, nu partial.

Congelarea rapida iti va fi de folos pentru protejarea proprietatilor alimentelor congelate, iar functia de ionizare va ajuta la neutralizarea bacteriilor si a microorganismelor. Pe langa functia de ionizare, poti opta si pentru anumite componente antibacteriene, cum ar fi manerele si garniturile usilor frigiderului, care detin anumiti aditivi cu rol de protectie impotriva bacteriilor.

Top Combine Frigorifice Recomandate

Atunci cand iti achizitionezi un frigider sau o combina frigorifica buna, iti vor fi de folos datele legate de dotarile speciale ale acestuia. Astfel, compartimentarea frigiderului trebuie sa fie practica, ajutandu-te sa organizezi interiorul in functie de specificul, caracteristicile si conditiile de depozitare ale tuturor alimentelor.

Trebuie sa alegi un modelul prevazut cu un numar suficient de rafturi din sticla, fiind usor de igienizat, cu o amplasare reglabila, cu suporti pentru usi incapatori si rezistenti, cu compartimente pentru fructe si legume proaspete, dar si cu recipiente in zonele de depozitare si pastrare la o temperatura de 0 grade Celsius. Astfel, fiecare aliment va putea fi depozitat corect si isi va putea pastra toate proprietatile nutritive.

Un alt aspect care trebuie luat in calcul este prezenta dispenselor pentru apa si gheata, ideale pentru zilele toride cand iti vor asigura apa rece si cuburi de gheata.

Functii Esentiale ale unei Combine Frigorifice Bune

Volumul de depozitoare

Volumul de depozitare interioara al unui frigider sau combine frigorifice se masoara in litri. Volumul total de depozitare reprezinta cumulul intre frigider si congelator, iar pentru un frigider simplu, poate fi cuprins intre 50 si 200 litri.

Un frigider cu doua usi iti poate oferi un volum de depozitare situat intre 200 si 300 litri, pe cand la o combina frigorifica, volumul poate ajunge la 500 litri, fiind ideala pentru o familie mai numeroasa.

Volum combina frigorifica

In acest sens, trebuie luat in calcul volumul fiecarei parti, respectiv frigider si congelator, astfel incat sa stabilesti care sunt cerintele tale reale si cum le poate satisface modelul ales.

Desigur, daca locuiesti singur, s-ar putea ca un frigider cu un volum de pana la 100 litri sa fie suficient dar asigura-te ca poti include tot ce ai nevoie in el inainte de a-l cumpara.

Cat consuma o combina frigorifica?

Pentru a-ti procura o combina frigorifica buna cu un consum energetic redus, este recomandat sa optezi pentru un aparat incadrat in clasa energetica A, A+, A++ sau A+++.

Pentru un consum economic, poti opta pentru o combina frigorifica cu inverter, acest model functionand mult mai eficient, dar si economic. Cu ajutorul acestei tehnologii, se va mentine o temperatura constanta, se reduce uzura si se diminueaza zgomotul, rolul compresorului cu inverter fiind acela de a ajuta combina frigorifica sa regleze temperatura numai atunci cand este nevoie.

Asigura-te de asemenea sa nu amplasezi combina frigorifica langa o sursa puternica de caldura, precum un aragaz sau aparat de aer conditionat.

Asadar, in vederea alegerii unei combine frigorifice eficiente, probabil te vei confrunta cu urmatoarea dilema si anume, combinele frigorifice cu clasa energetica mai joasa sunt mai ieftine decat cele cu clasa energetica ridicata. Cum te poti decide? Merita investitia intr-o clasa energetica mai ridicata?

Cat consuma o combina frigorifica

Ei bine, trebuie sa stii ca daca optezi pentru o combina frigorifica buna, cu o clasa energetica ridicata (cel putin A++), vei plati ceva mai multi bani pentru achizitia sa, recuperand totusi sau amorizand o parte buna din aceasta investitie mai mare in fiecare luna, sub forma economisirii kilowaţilor de pe facturile de la furnizorul de energie electrica.

In alta ordine de idei, pentru o combina frigorifica de o clasa energetica mai joasa, vei plati ceva mai putini bani la achizitia sa, insa strict ca si consum al acesteia, vei plati mai multi bani la factura de curent comparativ cu un model mai eficient.

Dat fiind faptul ca estimativ, o combina frigorifica buna are o durata de viata intre 10 si 15 ani, sa presupunem ca diferenta, ipotetic, a consumului de curent raportat in bani, este de 10 LEI pe luna, cu o combina frigorifica de o clasa energetica ridicata ai putea economisi pana la 1800 LEI pe parcursul celor 15 ani. Si reciproca este valabila, intrucat pentru o clasa energetica joasa, vei plati suma de 1800 LEI sub forma de cate 10 LEI pe luna, la fiecare factura.

Desigur, date fiind vremurile pe care le traim in prezent referitoare la pretul unui kwh care pare doar sa creasca, cu siguranta merita investitia initiala mai mare pentru o combina frigorifica de clasa energetica cel putin A++.

Si, ca puncte de reper, iata care ar fi media consumului de curent al unei combine frigorifice, in functie de clasa energetica, pe perioada unui an intreg:

 • clasa A+++ (noua clasa C) – 160-170 kwh / an;
 • clasa A++ (noua clasa E) – 250-260 kwh / an;
 • clasa A+ (noua clasa F) – 280-380 kwh / an.

Asadar, diferenta dintre prima si a treia clasa energetica poate consta in pana la 200 kwh / an, care, la un pret mediu de 1 LEU / kwh, poate insemna o economisire de 3000 LEI pe parcursul celor 15 ani de folosire ai combinei frigorifice insa, cu siguranta pretul unui kwh nu va ramane doar 1 LEU.

Garantia unei combine frigorifice

Cand te-ai decis la modelul pentru cea mai buna combina frigorifica, asigura-te de garantia de care aceasta beneficiaza, majoritatea producatorilor oferind o perioada de garantie de pana la 24 de luni, asigurand astfel si acces catre serviciul de service, strict adaptat modelelor scoase pe piata de specialitate.

Totusi, anumiti producatori ofera garantii pentru unele modele de combine frigorifice de pana la 36 sau chiar 60 de luni, insa de multe ori, acestea se aplica la modele mai vechi asa ca asigura-te sa nu cumperi un model strict bazat pe durata garantiei.

Garantie combina frigorifica buna

Mai mult de-atat, daca iti doresti o garantie mai mare la combina frigorifica aleasa, cred ca te vei bucura sa stii ca o poti extinde cu pana la 4 ani (cei 2 ani initiali plus inca 2), prin a achizitiona separat o garantie extinsa.

Deschiderea usii si controlul digital

Despre deschiderea usii, singurul lucru relevant pe care-l putem mentiona este acela de a te asigura ca modelul de frigider sau combina frigorifica pe care il alegi are functia de reversibilitate a usilor si anume, sa-ti permita sa schimbi directia in care se deschide usa, prin demontarea acesteia si montarea in sens opus, in special cand vrei sa-l amplasezi langa alte electrocasnice, precum o masina de spalat vase. Acest lucru este foarte important, in special in functie de spatiul disponibil si de preferinte insa, retine ca acest lucru este posibil doar la frigiderele si combinele frigorifice cu doar una sau doua usi!

Asadar, daca vei opta pentru un frigider cu mai mult de doua usi, asigura-te ca deschiderea acestora este permisa atat in partea stanga cat si in cea dreapta.

Deschidere usa reversibila combina frigorifica

Referitor la controlul digital, este foarte important sa poti seta si programa temperatura din interiorul frigiderului, astfel ca acesta te va ajuta sa-ti reglezi mult mai usor combina frigorifica, in functie de nevoi.

Daca nu consideri ca iti trebuie control digital, te rugam totusi sa reflecti putin asupra ideii, intrucat cu siguranta nu vei da gres cu aceasta optiune, in special in sensul preciziei si uniformitatii temperaturii cat si al confortului.

Pretul unei combine frigorifice bune

Avand in vedere multitudinea de tipuri de combine frigorifice si frigidere, si preturile acestora variaza, in functie de design, functii, consum si facilitati.

Atunci cand iti vrei sa-ti cumperi cea mai buna combina frigorifica, trebuie sa iti stabilesti bugetul alocat in functie de ce-ti doresti de la noul electrocasnic, cu privire la volum, spatiu si facilitati si sa fii relativ strict cu privire la cat vrei sa cheltuiesti, intrucat pe masura ce vei cauta, vei gasi modele si mai bune dar si mai scumpe, riscand sa platesti pentru functii pe care probabil nu le vei folosi.

Asadar, mai jos vom incerca sa trecem printre functiile si optiunile care merita sau nu investitia, si anume:

 • clasa energetica ridicata – DA, intrucat iti va economisi mai multi bani decat vei cheltui la investitia initiala, dupa cum am discutat in rubrica sa destinata;
 • tehnologia No Frost – DA, eliminand riscul depunerii ghetii, economisind curent electric si timp, sporind confortul tau si calitatea alimentelor;
 • dozator apa si gheata – aici doar tu stii daca le vei folosi, asa ca vom lasa acest aspect la alegerea ta;
 • sistem antibacterian – DA, intrucat previne formarea bacteriilor si-a mucegaiului;
 • Wi-Fi – NU, intrucat cu siguranta te vei plictisi repede de aceasta functie si nu merita adaosul de pret.

Pretul unei combine frigorifice bune

Pe langa cele mentionate mai sus, asigura-te ca frigiderul sau combina frigorifica pe care o alegi beneficiaza de iluminare LED, control digital al temperaturii, siguranta pentru copii si semnalare audio in cazul defectiunii sau uitarii usii deschise.

De asemenea, in functie de oferta gasita, s-ar putea sa poti beneficia si de programul rabla, asa ca pune-te la curent cu ce presupune, intrucat poti beneficia de o reducere decenta pe langa faptul ca vei scapa de frigiderul vechi!

Cum intretii o combina frigorifica?

In general, frigiderele si combinele frigorifice de ultima generatie prezinta si avantajul durabilitatii, insa pentru a functiona normal o perioada cat mai lunga de timp si pentru a asigura calitatea alimentelor depozitate, se impune o pozitionare corecta, cu un spatiu liber de minim 5 centimetri pe lateralele amplasate langa pereti sau alte piese de mobilier, necesar pentru asigurarea ventilatiei.

In plus, este recomandata si igienizarea constanta cu substante special destinate, respectarea volumului de depozitare specificat si depozitarea in interior doar a alimentelor de calitate, incadrate in termenul de valabilitate.

Cum intretii o combina frigorifica

De asemenea, vom enumera cateva sfaturi pentru asigurarea functionalitatii corecte a unei combine frigorifice bune, precum:

 • nu lasa usa acesteia deschisa prea mult timp;
 • asigura-te ca inchizi usa corect;
 • nu bloca ventilatoarele din interior;
 • curata de praf bobinele condensatorului din spatele combinei frigorifice de cel putin doua ori pe an (scoate-l intai din priza);
 • regleaza si foloseste o temperatura corecta, aprox. 4 grade Celsius in frigider, respectiv aprox. -18 grade Celsius in congelator;
 • incearca sa nu il folosesti pe durata penelor de curent;
 • asigura-te ca nu il lasi gol si ca incerci sa-l umpli pe cat poti, chiar daca nu gatesti zilnic;
 • acopera alimentele pentru a preveni sporirea umiditatii din interior.

Ultimele Oferte si Reduceri la Combine Frigorifice

Modele si Tipuri de Combine Frigorifice

Un o combina frigorifica buna va fi modelul care are un consum mic de energie, este eficienta si durabila, detine un volum generos de depozitare, compartimentata eficient si dotata cu multe functii.

In ceea ce priveste tipurile de combine frigorifice, acestea se pot imparti pe mai multe categorii, incepand cu faptul ca pot fi atat standard cat si incorporabile iar mai departe, prin numarul de usi si compartimente.

Tipuri de Combine Frigorifice

Frigider cu o usa

Frigiderul cu o usa este cel mai simplu si de baza model, fiind destul de adoptat in ciuda ofertelor de pe piata. Contrar a ce probabil crezi, si frigiderele cu o singura usa au congelator, insa este necompartimentat si il vei putea accesa doar deschizand usa, aceeasi usa pe care o vei deschide si pentru alimentele din frigider.

Frigiderele cu o singura usa pot varia cu privire la volum, ajungand si pana la 200 litri, insa de regula, ele sunt destinate familiilor mici sau chiar persoanelor care locuiesc singure.

Frigider cu o usa

De asemenea, frigiderele cu o singura usa consuma mult mai putina energie electrica, insa sunt des taxate la capitolul de facilitati si functii, intrucat adesea, acestea au decongelarea manuala dar, daca chiar iti doresti un astfel de model, vei gasi cateva destul de performante si de actualitate.

Pro:
 • Usa reversibila;
 • Sunt destul de ieftine si accesibile;
 • Au o multime de dimensiuni, inclusiv mini-frigidere;
 • Consuma putin curent electric;
 • Ocupa mai putin spatiu.

Contra:
 • Capacitatea de incarcare este mica;
 • Trebuie sa deschizi aceeasi usa fie ca umbli in frigider sau in congelator;
 • Lipsa compartimentelor din congelator;
 • Risti sa ajungi sa ingramadesti alimentele.

Combina frigorifica

Asa cum am scris si mai sus, combina frigorifica se deosebeste de un frigider cu doua usi, prin pozitionarea, compartimentarea si marimea congelatorului care ocupa aproximativ 40% din volumul total al frigiderului.

O combina frigorifica buna este alegerea perfecta pentru o familie de 3-5 membri, ajungand pana la un volum de 500 litri, oferind facilitati si functii pentru orice buget si preferinta, fiind fabricata de catre toti producatorii de top.

Combina frigorifica buna

Totusi, ca in cazul oricarui alt produs, asigura-te ca citesti specificatiile producatorului, precum si ca verifici functiile oferite comparativ cu dorintele tale, astfel incat sa stii ca vei alege cea mai buna combina frigorifica pentru tine!

Pro:
 • Foarte incapatoare;
 • Usi reversibile;
 • Au o multime de functii din care sa alegi;
 • Design placut.

Contra:
 • Consuma mai multa energie electrica;
 • Ocupa mai mult spatiu;
 • Costa mai mult decat un frigider cu doua usi.

Frigider cu doua usi

Frigiderul cu doua usi reprezinta varianta mai eficienta, asigurand acces usor catre zona frigiderului si cea a congelatorului, avand un volum mare de depozitare si detinand o campartimentare foarte practica. Este modelul dotat cu mai multe functii si facilitati, ideal pentru o pastrare mult mai buna a calitatii alimentelor.

In acest sens, principala diferenta dintre o combina frigorifica si un frigider cu doua usi este aceea ca, cel din urma are optiunea de-a alege un model cu congelatorul in partea de sus sau de jos, pe cand combina frigorifica va avea intotdeauna congelatorul jos. De asemenea, aceasta va beneficia si de un congelator mai incapator.

Frigider cu doua usi

Asadar, un frigider cu doua usi incearca sa imbine avantajele din ambele modele, fiind destul de eficient energetic si in acelasi timp, oferind doua usi pentru a putea accesa separat atat frigiderul cat si congelatorul, fiind ideale pentru familiile de mici dimensiuni.

Pro:
 • Usa separata pentru frigider si congelator;
 • Usi reversibile;
 • Mult mai incapatoare;
 • Contin mai multe rafturi si compartimente.

Contra:
 • Costa mai mult decat cele cu o usa;
 • Consuma mai mult curent;
 • Au nevoie de mai mult spatiu.

Frigider Side by Side

Frigiderul Side by Side este un model destul de nou, fiind de mare ajutor in cazul familiilor mari sau atunci cand intentionezi sa stochezi o cantitate mare de alimente.

Ca principiu de functionare, acesta are frigiderul in partea dreapta si congelatorul in stanga insa, vei putea gasi si modele de frigidere side by side cu 3, 4 sau chiar 5 usi, fiind mult mai specific compartimentate.

Frigider side by side

Referitor la volum, acesta poate fi mai mare de 600 litri insa, pentru a atinge aceasta limita, va trebui sa-ti maresti bugetul considerabil.

Pro:
 • Design foarte placut;
 • Au o multime de functii si facilitati;
 • Cel mai usor mod posibil de-a gestiona alimentele din fiecare compartiment;
 • Majoritatea modelelor au si dispenser de apa.

Contra:
 • Mult mai scump;
 • Ocupa foarte mult spatiu;
 • In functie de model, este posibil ca anumite oale sau tavi sa nu incapa.

Recomandare Combine Frigorifice de Buget

Combina frigorifica ieftina si buna

Pentru o combina frigorifica ieftina si buna va trebui sa pregatesti in jurul a 1500 LEI. Totusi, o astfel de investitie initiala relativ mica te va costa mai mult pe parcursul timpului, intrucat aceste modele de combine frigorifice nu sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic, asa ca, vei ajunge sa platesti cel putin 10 lei in plus la facturile de curent din fiecare luna, comparativ cu o clasa energetica inalta. Volumul total al acestora este de 250 – 300 litri, din care pana la 200 sunt pentru frigider. Vei fi de asemenea taxat si pe partea de racire, intrucat foarte putine modele vor avea functia No Frost, avand si un nivel al zgomotului de 35 – 44 dB. Ca producatori, recomandam Heinner, Arctic si Indesit.

Combina frigorifica buna raport pret calitate

O combina frigorifica buna raport pret calitate te va costa pana la 2000 LEI, insa adaosul va merita investitia, intrucat vei beneficia si de o clasa energetica mai inalta, anume A++. De asemenea, pe langa eficienta vei avea si un volum mai mare, totalul fiind de 301 – 350 litri, din care maxim 250 sunt pentru frigider si 100 pentru congelator. In aceasta rubrica, vei gasi cu usurinta o combina frigorifica cu sistem de racire No Frost, control digital al temperaturii precum si o multime de functii si caracteristici importante. Dintre producatorii acestor modele de combine frigorifice, recomandam Arctic, Beko, Heinner si Whirlpool.

Cea mai buna combina frigorifica

Incepand de la 2000 LEI poti pleca linistit in cautare de cea mai buna combina frigorifica. De asemenea, tot in aceasta categorie poti opta si pentru un frigider side by side, daca ai o familie numeroasa si daca spatiul disponibil iti permite. Pe langa faptul ca functiile si specificatiile acestor modele sunt de ultima generatie, vei beneficia si de cea mai inalta clasa energetica disponibila, A+++, economisind destui bani de pe facturile de curent electric. Astfel de tipuri de combine frigorifice pot ajunge pana la un volum total de 600 litri, astfel ca vei putea in final stoca alimentele necesare intregii tale familii! Ca marci recomandate de combine frigorifice, enumeram Liebherr, Samsung, Whirlpool si LG.

PretCalitate.ro
Logo