Cele mai Bune Masini de Spalat Rufe Recomandate in 2023

Pe aceasta pagina, vom trece prin tot ce trebuie sa stiti pentru a alege in mod informat cea mai buna masina de spalat rufe, precum si prin recomandarile noastre de top masini de spalat rufe!

Masina de spalat rufe este aparatul electrocasnic extrem de popular, astfel ca diversitatea de modele existente pe piata de specialitate este foarte ampla.

Astazi cu greu mai gasesti o casa in care nu existe o masina de spalat rufe, cel mai des context intalnit fiind acela in care modelul vechi s-a defectat sau nu se mai ridica la nivelul cerintelor tale, si trebuie sa iti achizitionezi o masina de spalat noua.

O masina de spalat buna nu trebuie doar sa spele rufe, ci ar fi indicat sa iti asigure un consum minim de apa si electriciate. Atunci cand vrei sa achizitionezi un model nou, ar fi recomandat sa tii cont de cateva aspecte.

Pe aceasta pagina veti gasi:

1. Top 5 masini de spalat rufe
2. Ghidul cumparatorului
3. Modele si tipuri de masini de spalat rufe
4. Recomandari masini de spalat rufe de buget
5. Cum se intretine o masina de spalat rufe

Cum Sa Alegi Cea mai Buna Masina de Spalat Rufe

Masinile de spalat rufe din prezent beneficiaza de o multime de imbunatatiri si functii, precum spalare rapida, spalare speciala in functie de tipul de material al rufelor, controlul temperaturii sau chiar functia Smart.

Cu toate acestea, trebuie identificate caracteristicile pe care credeti ca le veti folosi, cel putin de cate ori este nevoie, precum programele usor de calcat sau cele pentru lenjerii, intrucat in acest sens, cea mai buna masina de spalat rufe va fi mereu cea care corespunde cerintelor personale, si nu neaparat ultimul modelul scump aparut.

Cea mai buna masina de spalat rufe

De aceea, trebuie sa tineti cont de cateva aspecte precum:

 • care sunt functiile masinii de spalat care chiar va vor face folosinta?
 • ce buget si cat spatiu puteti aloca unei masini de spalat rufe si in ce dimensiuni ar trebuie aceasta sa se incadreze?
 • va fi zgomotul facut de aceasta in locul amplasarii o problema?
 • aveti nevoie si de un uscator de haine separat, sau ar fi bine ca masina de spalat rufe sa aiba si aceasta functie?
 • aveti lucruri pe care mereu ati dorit sa le spalati in casa dar nu ati putut din cauza masinii de spalat pe care o aveti? Daca da, asigurati-va ca noua masina buna de spalat rufe le poate spala si pe acestea.
 • dimensiunea familiei si volumul saptamanal de rufe si reprize de spalat.

In acest sens, nu fiti descurajat in a renunta la functii care cu siguranta nu vor fi folosite des, precum cea Smart, in favoarea altora cu adevarat folositoare, precum si a multitudinii de programe.

Daca pana in prezent nu ati folosit alte programe de spalare, aceasta se poate datora si faptului ca poate masina pe care o aveti acum nu este atat de volatila. Asigurati-va ca cea mai buna masina de spalat rufe pe care o alegeti vine cu o multime de programe de spalare, intrucat cu siguranta nu veti regreta.

Top Masini de Spalat Rufe Recomandate in 2023

Cea mai buna masina de spalat rufe
Samsung WD90TA046BE
Top masini de spalat rufe
LG F4J3TM5WE
Masina de spalat ieftina si buna
Arctic AB91223XLW5
Cea mai buna masina de spalat rufe verticala
Indesit BTWS72200EU
Top masini de spalat rufe verticale
Whirlpool TDLR65230SSE

Ghid Cumparare Cea mai Buna Masina de Spalat Rufe

Atunci cand vrei sa iti cumperi o masina de spalat rufe, este bine sa stii ca exista mai multe tipuri, in functie de anumiti parametri si date.

Astfel, in functie de modul de incarcare cu rufe, exista masini cu incarcare frontala si modele cu incarcare verticala. In ceea ce priveste performantele, acestea sunt similare.

Masina de spalat cu incarcare frontala este cel mai des adoptata, avand cuva cu deschidere in fata si asigurand acces vizual pe durata programelor de spalare.

Masinile de spalat rufe cu incarcare verticala sunt modele mai inguste si mai inalte, se incarca printr-un capac pozitionat in partea superioara si nu permit control vizual. In functie de tipul de montaj, exista masini de spalat rufe clasice si incorporabile.

Masina de spalat rufe clasica este cel mai des adoptata, putand fi pozitionata oriunde, atata timp cat exista acces la electricitate, apa si canalizare.

Masina de spalat incorporabila prezinta beneficiul de a putea fi incadrata design-ului incaperii, cu conditia de a avea acces la sursele de apa, curent si la canalizare. Acest tip de masina de spalat va face parte din amenajarea interioara, astfel ca este foarte importat sa alegi modelul cu dimensiunile potrivite.

In functie de tipul de spalare pe care il efectueaza, masinile de spalat rufe sunt standard, semi-automate sau cu uscator incorporat. Masina de spalat standard este modelul automat clasic, pe cand masina semi-automata se situeaza sub nivelul de performanta al uneia standard. Masina de spalat rufe cu uscator prezinta plusul de a fi dotata cu functiile si programele unui uscator de rufe, ideale in cazul in care preferi ca rufele tale sa fie uscate rapid, farta a fi nevoit sa le tii la uscat.

Recomandare masina buna de spalat rufe

Functii Importante ale Masinii de Spalat Rufe

Pentru ca cea mai buna masina de spalat rufe trebuie sa se ridice la nivelul acordat, trebuie de asemenea sa fie dotata cu cateva functii care chiar sunt importante, peste care vom trece in acest subcapitol.

Insa, pana la a discuta pe larg despre fiecare in parte, sa vedem ce inseamna cateva notiuni importante care trebuiesc sa apartina oricarei masini de spalat rufe recomandate!

Programarea intarziata consta in optiunea de a-ti permite sa alegi ora la care sa-si termine sarcina masina de spalat rufe. Spre exemplu, daca vrei ca la ora 20:00 masina sa termine de spalat rufele, poti seta aceasta ora, iar ea isi va incepe ciclul spalarii, in functie de programul ales, pentru a se asigura ca la ora 20:00 a terminat. Daca programul dureaza 2 ore, va incepe spalarea la ora 18:00, iar daca programul ar dura o ora, va incepe spalarea la ora 19:00.

Controlul temperaturii se refera la cele 3 temperaturi pe care le are orice masina de spalat buna, si anume rece, cald si fierbinte. In functie de materialul hainelor spalate, puteti alege o temperatura rece pentru materiale delicate, calda pentru cele obisnuite si fierbinte pentru a indeparta petele greu de scos.

Spalarea rapida este functia pe care cu totii o indragim, functie ce consta intr-un ciclu rapid de spalare. In functie de tipul si modelul masinii de spalat rufe, programul de spalare rapida poate dura de la 15 si pana la 30 de minute.

Auto-curatarea este de asemenea o functie foarte folositoare, intrucat cu ajutorul acesteia, veti putea mentine masina de spalat rufe curata, proaspata si fara mirosuri urate, totul cu ajutorul programului de auto-curatare. Ba chiar mai mult, in functie de modelul masinii, aceasta va poate chiar alerta atunci cand ar trebui initiat un astfel de ciclu.

Sistemul de control al balansului este de asemenea important, constand din modul in care construita cuva interioara, care nu va permite ca hainele ude sa se acumuleze intr-o singura parte a acesteia, prevenind astfel zgomotoul facut cu fiecare rotire.

Senzorii de spalare sunt la fel de importanti ca si restul functiilor, chiar daca ni se pot parea initial un moft. Mai mult de-atat, o masina buna de spalat rufe cu senzori de spalare poate fi considerata chiar o investitie pe termen lung, nu doar din punctul de vedere al eficientei energetice si al timpului economisit dar si din faptul ca va proteja hainele si materialele. Cu ajutorul senzorilor de spalat, masina va stii cat detergent sa foloseasca, ce temperatura de apa sa adopte precum si cata apa sa utilizeze pentru rufele cu care o incarcati, pentru a preveni deteriorarea acestora.

Functii masina de spalat rufe buna

Programele de spalare si functiile speciale

Noile modele de masini de spalat rufe detin o serie de programe, printre care programele rapid, de prespalare, Eco, programul pentru rufe delicate, cel pentru diferite materiale si texturi, programul baby-care, cel de clatire intensiva, usor de calcat, spalare manuala, program pentru lenjerii sau uscare delicata.

Programele de spalare si Functiile Speciale

Noua generatie de masini de spalat vine cu o paleta de functii speciale care pot conta foarte mult atunci cand iti achizitionezi o masina de spalat rufe noua.

Astfel, un model performant poate fi dotat cu functii precum anti-sifonare, programare intarziata, detectarea automata a cantitatii de rufe, functia Eco, selector manual de centrifugare, anularea centrifugarii, clatire suplimentara, blocarea accesului, semnalizarea finalizarii sau intreruperii programului.

Cantitatea de incarcare

Cand iti cumperi o masina de spalat, va trebui sa stii cate rufe poti spala odata, astfel incat sa fie modelul potrivit nevoilor tale.

Cantitatea de incarcare

Capacitatea se masoara in kilogramele care pot fi introduse in masina pentru o singura spalare.

Capacitatea modelelor de pe piata de specialitate variaza intre 5 si 9 kilograme, astfel ca ai posibilitatea de a alege modelul potrivit nevoilor familiei tale.

Design-ul si intretinerea masinii de spalat rufe

Este foarte important ca masina de spalat aleasa sa iti permita afisarea timpului ramas, astfel incat sa iti poti organiza eficient timpul, asa cum sunt importante design-ul si materialele din care este fabricata.

Design-ul si intretinerea masinii de spalat rufe

Masinile de spalat rufe sunt fabricate din inox si plastic, iar durabilitatea acestora este dictata si de modul in care este folosita.

Respectand cantitatea recomandata de rufe si calitatea detergentilor folositi, masina de spalat va fi protejata si va avea o viata lunga, asigurand o spalare completa si de calitate.

Pentru a monta o masina de spalat rufe, este nevoie sa ai deja stabilit locul unde exista acces la apa, electriciatte si canalizare.

Desi nu este un proces foarte elaborat, este indicat sa apelezi la serviciile unui instalator, asigurandu-te astfel de un racordaj si montaj sigur si eficient.

Viteza de centrifugare

Viteza de centrifugare inseamna numarul de rotatii pe care cuva masinii il face intr-un minut, pe perioada ciclului de stoarcere.

Viteza de centrifugare

Cu cat numarul de rotatii este mai mare, cu atat rufele vor fi mai bine stoarse.

Cand iti cumperi o masina de spalat, asigura-te ca aceasta detine o viteza de centrifugare de cel putin 1200 rotatii pe minut-RPM, dar si ca iti asigura posibilitatea de a selecta numarul de RPM, in functie de specificul fibrelor din care sunt fabricate anumite rufe.

Clasa energetica si Nivelul de zgomot

La o masina de spalat rufe este foarte important sa analizezi consumul energetic.

Clasa energetica si nivelul de zgomot

Astfel, o masina de spalat incadrata in clasa energetica A, respectiv A+, A++ si A+++, va fi mult mai economica din punct de vedere al consumului energetic, fata de una din clasele energetice B,C,D,E,F sau G.

Este posibil ca functia de centrifugare sa generaze mult zgomot, astfel ca trebuie sa fii atent la nivelul de decibeli la care se ajunge in timpul stoarcerii.

O masina de spalat silentioasa se incadreaza intr-un nivel de 60 decibeli pe timpul programului de spalare si un nivel de 75 decibeli in timpul stoarcerii.

Pretul unei masini de spalat rufe

Avand in vedere ca producatorii de masini de spalat rufe ofera pe piata de specialitate o gama foarte variata de modele, pretul difera, fiind influentat si dictat de caracteristicile fiecarui model in parte.

Pretul si garantia

In functie de programele si dotarile speciale pe care ar trebui sa le detina masina de spalat aleasa de tine, dar si de bugetul alocat, vei alege modelul potrivit.

Este recomandat sa achizitionezi si un Certificat de garantie, asigurand astfel acces la service de specialitate, in cazul in care te confrunti cu anumite probleme tehnice.

Ultimele Oferte si Reduceri la Masini de Spalat Rufe

Tipuri de Masini de Spalat Rufe

Masina de spalat rufe standard

Cele mai populare masini de spalat rufe sunt cele standard, cu incarcare frontala si fara prea multe functii care sa-ti dea batai de cap.

Acest tip de masina de spalat se poate amplasa oriunde in casa, atata timp cat este intr-o priza cu impamantare si are posibilitatea de scurgere a apei.

Este foarte usor sa gasesti masina de spalat rufe a visurilor tale, deoarece vine intr-o multitudine de dimensiuni, capacitati de incarcare si functii incat nu ai nevoie de prea mult research.

Pro:
 • Fiind cele mai populare, gasesti multe modele si tipuri;
 • Preturi avantajoase pentru orice buget;
 • Perfecte atat pentru apartament, cat si pentru o casa mai mare.

Contra:
 • Vin doar cu incarcare frontala;
 • Vibreaza destul de zgomotos in timpul centrifugarii;
 • Poate ramane apa in ea, ceea ce face sa miroasa urat la urmatorul ciclu.

Masina de spalat rufe cu uscator

Masina de spalat rufe cu uscator incorporat nu trebuie confundata cu un uscator separat, ci este, mai degraba, cate un pic din amandoua.

Nu sunt atat de populare, dar acest tip de masina de spalat rufe este perfecta pentru persoanele care locuiesc in case sau apartamente foarte mici, ocupand foarte putin spatiu si consumand putin.

Acestea spala si usuca rufele in acelasi tambur si elimina necesitatea de a detine doua electrocasnice separate. Au, de obicei, un design cu incarcare frontala si includ mai multe setari si optiuni decat masinile de spalat obisnuite.

Pro:
 • Ocupa putin spatiu;
 • Consuma mai putin;
 • Perfecte pentru o singura persoana sau un apartament mic;
 • Mult mai dotate decat o masina de spalat standard.

Contra:
 • Pot fi un pic mai scumpe datorita uscatorului;
 • Piesele de schimb si reparatiile sunt scumpe;
 • In masina se baga mai putine haine pentru a se putea usca uniform.

Masina de spalat rufe frontala

Masina de spalat cu incarcare frontala functioneala printr-o actiune de invartire care ridica hainele si le arunca in mod repetat in apa de spalare.

Aceasta foloseste gravitatia pentru a spala hainele facand acest tip de masini de spalat rufe foarte blande cu hainele, dar si eficiente in indepartarea petelor.

Invartirea, sau aruncarea hainelor ofera, de asemenea, capacitatea de a folosi putina apa, deoarece hainele nu trebuie sa fie scufundate in apa tot timpul, cum este la masinile de spalat rufe cu incarcare verticala.

Prin centrifugare ramane foarte putina apa in haine, ceea ce le face sa se usuce mult mai repede.

Pro:
 • Poate fi asezata peste sau sub un uscator de rufe;
 • Folosesc mai putin detergent, apa si energie;
 • O capacitate mult mai mare de haine.

Contra:
 • Ocupa mult loc;
 • Destul de zgomotoase si instabile, in special in centrifugare;
 • Greu de accesat pentru pentru persoanele cu probleme la spate.

Masina de spalat rufe incorporabila

Ideea generală cu mașina de spălat incorporabila este că în fața mașinii este montată o ușă de dulap. Adesea, este instalata în bucătărie și nu în alte locuri, deoarece sertarele de bucătărie oferă stabilitate mașinii și se îmbină cu decorul.

Masinile de spalat incorporabile sunt elegante si economisesc spatiu, ceea ce la face sa fie si atractive din punct de vedere estetic, deoarece sunt mereu ascunse si integrate in mobila de bucatarie sau baie.

Din pacate, necesita destul de multa munca de configurare, ceea ce nu se poate atinge fara ajutor profesional. Acest tip de masina de spalat rufe vine in dimensiuni standard, deci este foarte usor de inlocuit vechea masina de spalat rufe cu una incorporabila.

Pro:
 • Datorita incoporarii este usor de ascuns si placut sa stiti ca o puteti masca cu usurinta;
 • Consumul de energie este unul mult mai mic;
 • Vine in dimensiuni standard la fel ca celelalte masini de spalat rufe obisnuite.

Contra:
 • In cazul unor defectiuni este mai greu de accesat;
 • Aveti nevoie de ajutor la instalare;
 • Mai scumpe decat cele standard.

Masina de spalat rufe semi-automata

Mașinile de spălat semi-automate vin într-o varietate de modele, singura caracteristică comună fiind că necesită operare manuală la un moment dat. Pentru unii, aceasta include adăugarea de apă și detergent.

Alte mașini de spălat semi-automate dispun de 2 cuve – una pentru spălare și clătire și cealaltă pentru uscare. Cu astfel de mașini, mai întâi aruncați rufele murdare în mașina de spălat/cuva de clătire, așteptați să se încheie ciclul de curățare, apoi scoateți hainele cu mâna și le transferați în cuva uscătorului. Acest tip de masini de spalat rufe vin mereu cu o incarcare verticala a rufelor, niciodata cu una frontala

Pro:
 • Sunt cele mai ieftine;
 • Consuma mult mai putin decat cele standard;
 • Perfecte pentru o persoana singura;
 • Vibreaza mai putin in timpul centrifugarii.

Contra:
 • Nu puteti spala si usca hainele in acelasi timp;
 • Ocupa un pic mai mult spatiu datorita celor 2 cuve;
 • Au capacitatea mai mica decat cele standard.

Masina de spalat rufe verticala

Atât mașinile de spălat rufe manuale, cât și mașinile de spălat rufe complet automate vin cu formă de încărcare a rufelor verticala. Acest lucru este perfect pentru persoanele care doresc o masina de spalat rufe buna la care nu trebuie sa se aplece pentru a baga rufele in ea.

Masinile de spalat rufe automate cu incarcare verticala ocupa de obicei mai putin spatiu, asa ca sunt bune pentru cei care doresc sa incadreze o masina de spalat intr-un spatiu mai ingust.

Acest tip de masina de spalat rufe foloseste mai multa apa, dar in cuva masinii intra articole mult mai mari, cum ar fi paturi sau geci , iar modelele mai noi vin chiar si cu o setare care consuma mai putina apa.

Pro:
 • Ofera cele mai bune rezultate de curatare;
 • Consuma putina energie;
 • Ocupa putin loc datorita faptului ca se deschide vertical.

Contra:
 • Consuma mai multa apa;
 • Capacitate mica de haine.

Recomandare Masini de Spalat Rufe Ieftine

Sub 1500 LEI

Cu un buget de pana la 1500 LEI puteti alege o masina ieftina de spalat rufe destul de buna insa care va avea mai multe lipsuri pe partea functiilor, avandu-le insa pe cele de siguranta. Ca model, veti gasi atat masini de spalat rufe cu incarcare fronatala cat si verticala, cu o capacitate de incarcare de pana la 8 kg. In acest buget, nu veti putea opta pentru o masina de spalat rufe cu uscator inclus, iar noua clasa energetica pe care o puteti alege va fi in jurul literei D.

Intre 1500 si 2000 LEI

Cu pana la 2000 LEI deja va puteti incadra catre a alege o masina buna de spalat rufe raport pret calitate, putand sa beneficiati de mai multe functii si caracteristici utile fata de gama precedenta, cateva dintre ele avand chiar si uscator inclus sau putand fi incorporate. Ca tip de incarcare, puteti in continuare alege frontala sau verticala, gasind si modele cu o capacitate de incarcare de pana la 8 kg. O clasa energetica realista pentru ca puteti opta ar fi B sau C.

Peste 2000 LEI

De la 2000 LEI in sus puteti alege cea mai buna masina de spalat rufe de pe piata, avand cele mai noi functii si caracteristici. Puteti insa renunta la functia Smart sau Bluetooth, intrucat rar va fi folosita. Ca model, puteti alege orice tip de incarcare precum si opta pentru masini de spalat rufe incorporabile, gasind modele care depasesc usor capacitatea de incarcare de 8 kg. Privind clasa energetica a masinii de spalat rufe, va veti putea orienta cu usurinta catre un model din clasa A.

Cum sa Intretii o Masina Buna de Spalat Rufe

Ca si in cazul lazilor frigorifice spre exemplu, pentru a va asigura ca atunci cand investiti in cea mai buna masina de spalat rufe va veti putea bucura de ea mult timp, trebuie sa o ingrijiti pe cat puteti, pentru a preveni orice problema tehnica.

Mai jos, vom enumera cateva dintre cele mai importante sfaturi despre cum sa intretii o masina buna de spalat rufe, si anume:

 • asigurati-va ca aerisiti interiorul masinii de spalat rufe dupa fiecare spalare prin a lasa hubloul sau capacul acesteia deschis, pentru a preveni formarea mirosurilor neplacute;
 • stergeti garnitura hubloului masinilor de spalat cu incarcare frontala dupa fiecare folosire;
 • asigurati-va ca folositi un detergent corespunzator, atat pentru haine cat si pentru modelul masinii de spalat. Puteti confirma acest lucru prin a citi manualul ei de instructiuni si de asemenea, asigurati-va ca folositi cantitatea recomanda de detergent, pentru a preveni formarea de reziduu pe haine sau in interiorul masinii de spalat;
 • nu incarcati masina de spalat rufe peste capacitatea ei de incarcare si incercati sa spalati rufele foarte grele sau mari separat, intrucat necesita mai mult efort din partea electrocasnicului;
 • curatati filtrul de scame de cate ori puteti, pentru a va asigura de eficienta masinii de spalat;
 • verificati periodic atat furtunele de apa cat si garnitura hubloului (in cazul celor frontale) pentru crapaturi, scurgeri sau uzura. Daca semnalati orice problema, inlocuiti partile afectate imediat, altfel, incercati sa le schimbati preventiv la 3-4 ani;
 • asigurati-va ca amplasati masina de spalat la cel putin 12 cm de peretele din spate, pentru a preveni lovirea si fortarea furtunelor si pozitionati-o pe o suprafata dreapta si tare pentru a nu fi afectata de vibratiile produse in timpul spalarii.
PretCalitate.ro
Logo